fredag, december 19, 2008

Första steget mot €uron

Enligt Riksbanken så används 50-öringen alltmer sällan som betalningsmedel. Enligt en undersökning som Riksbanken gjort bland allmänheten anser två av tre att myntet inte längre behövs. Även handeln vill att myntet avskaffas", skriver banken i ett pressmeddelande. Som tvättäkta politikernörd som läst 240 poäng i konspirationsteorier så är den gömda agendan fullt synlig, i mitt huvud i alla fall. Riksbanken nu tar första steget mot att anpassa sig för ett införande av Euron. Nedan hittar ni lite info om detta mynt som nu är det första i raden att få stryka på foten för Euron. Såg även att två moderater lagt en motion om detta i Riksdagen. Vi får väl se vilka som kommer att reservera sig mot detta i Riksdagen för att motverka denna Euroanpassning :)

Bild på fram- och baksidan av 50-öringen från 1992 och framåt

På åtsidan visas lilla riksvapnet utan sköld och därunder präglingsåret. På frånsida i mitten visas siffran "50" och som omskrift upptill texten "SVERIGE" och nedtill texten "ÖRE". Randen är slät. Myntet är kopparfärgat. Konstnär är Bo Thorén.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, The Aftonbladet

Nymedia på detta:
GGG, Rormok, Sadsmile


Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Erik Laakso sa...

Och vilken konspiration var det som låg bakom avskaffandet av 25-öringen, 10-öringen, 5-öringen, 2-öringen och 1-öringen?
Det är först då det blir spännande. Haha

Krassman sa...

Erik: Svensk-norska unionen, införandet av högertrafiken och avskaffandet av tvåkammarriksdagen ligger bakom de myntens öde.

Anonym sa...

Haha, jag hade faktiskt exakt samma tanke.

Anonym sa...

Första steget mot euron som kommer att följas av fler. Ju förr vi blir av med Kalle Anka valutan, kronan, desto bätre. Förstår inte detta kramande av nåt som ända kommer att försvinna snart. Skall vi vara med eller inte? Eller skall (S)verige som vanligt säga "najeee...jag veet inte...ehhh lite lagom".

Krassman sa...

Daniel: Gick vi inte samma kurs i konspirationsteorier på universitetet?

Anonym: Word anonym, word.