onsdag, juni 17, 2009

70,6% svarade och gav oppositionen 48,5%

Enligt SCB:s partisympatiundersökning (psu) så har fortfarande den röd/gröna oppositionen majoritet och skulle vinna ett riksdagsval, om det nu hade hållits i maj månad. Vi från oppositionen backar dock med 5,8 procentenheter vilket naturligtvis är öken. Vilka effekter EU-valrörelsens sista vecka kan ha haft på sympatierna är svårt att säga men det är i alla fall en aspekt som bör tas med i funderingarna kring SCB:s mätning. Värt att notera är ju Piratpartiets låga notering. Vi som tror på ett samhälle med fokus på framtid, istället för dåtid gläds åt att SD inte skulle komma in i riksdagen utan får en sämre notering än vad dom fick i EU-valet.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Swedenmark, Peter Andersson, SSK-bloggen, Edvin, Tommy, Råger Bärzell, Bloggarna
, Aurora

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

magnus sa...

Varför skriver du att 70 rocent svarade? Är det ett försök att säga att siffrorna är fel och till er nackdel begriper du ingenting om statistik uitan framstår närmast som korkad.

Krassman sa...

@Magnus
För att det var 70% procent som svarade Magnus. Med tanke på att man som i många andra undersökningar bara ringer de som skall intervjuvas så tycker jag det är intressant. SCB är vad jag vet de enda som redovisar frånfallet så grundligt.

Så med detta som bakgrund så kanske du kan reformera ditt antagande om att jag inte skulle begripa statistik eller vara korkad.

Peter sa...

Hej!

Statistik kan vara knepigt för en del. Uppenbarligen röstar du borgerligt så man kan ju inte förvänta sig allt för mycket intelligens av dig.

Ha det gott.

Siffer Nisse sa...

Lögn, förbannad dikt och statistik. Siffror kan man bolla med hur mycket som helst. Det enda intressanta är vad som händer i valet 2010. Allt annat är bara spekulationer och rykten. SCB är väl förresten en myndighet var gärning gravt överskattas och missbrukas.