torsdag, juni 11, 2009

Jag och 40 431 har rätt, 51 040 har helt fel

Ett stort grattis till Åsa Westlund som jag själv och inte mindre än 40 431 personer kryssade in till ytterligare 5 år i Europaparlamentet. Åsas engagemang för klimatet och konsumentfrågorna har gett resultatet under den förra perioden i Europaparlamentet, det är uppenbart. Måste även gratulera Ardalan Shekarabi och Evin Cetin som fick 19 936 respektive 21 830 röster. Det räckte inte hela vägen till Bryssel, men att de gjort två lyckade kampanjer är ett faktum. Ella Bohlins (KD) kampanj för att locka den stockkonservativa kristna högern till vallokalerna har lyckats bra, och självklart kryssar dom alla Alf Svensson. För är man konservativ så är man nämligen konservativ, vilket kanske inte Ella hade räknat med.
Bra jobbat Ella, nu kan Alf Svensson packa väskan

Några som även fått röster är de som står för det största hotet mot Sveriges framtid, nämligen SD. De har fått 51 040 röster i EU valet genom att som vanligt använda en romantiserad bild av nationalstaten Sverige och kryddat av bilder från en svunnen tid. Stärkta av sitt resultat så manar nu SD till mobilisering inför kyrkovalet för att på så sätt lägga grunden till riksdagsvalet 2010. Kampen om vilken framtid Sverige skall gå till mötes började när valokalerna stängde den 7:e juni klockan 21.00. Jag tänker göra allt för att den framtiden formas av en ny majoritet i riksdagen och med en ny regering. En Regring som består av Socialdemokrater, Vänsterpartister och Miljöpartister och inte av den Moderata alliansen eller några Sverigdemokrater.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Åsa Westlund, Robert Noord, Moberg, Swedenmark, Peter Andersson, Eva-Lena Jansson

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Bengt Held sa...

Krassman

Vi är nog ense om att både Bohlin och Svensson är för konservativa. Men jag menar det är fel att jämställa dem som lika reaktionära.

Alf Svensson är mer konservativ och mer negativ till t.ex. homosexuellas och bisexuellas rättigheter än Ella Bohlin.

Bohlin ledde förra året en jämställdhetsgrupp inom kd som i sin rapport kritiserade heteronormativitet (första tillfället någon kd-grupp gjort det).

Alf Svensson har däremot gjort flera homofientliga uttalanden. Jag har de senaste dagarna skrivit en del om det på min nya blogg Helds HBT-nyheter.

Och nej, jag är INTE med i något parti idag.

Bengt

Calle Fridén sa...

Om man tyckte att de fem översta kandidaterna var rätt - har man försatt sin rätt att gnälla över valresultatet. De fem har ingen skuld till att vi inte ökade - men jag kan garantera att vi tagit fem procent till om åtminstone en av dessa fem varit annat än blond, blåögd och pursvensk.