söndag, juni 07, 2009

Stolt, men inte nöjd

Resultatet för oss Socialdemokrater verkar bli +/- 0. Självklart så hade det varit bättre med en ökning men att vi får det resultatet med tanke på det tuffa halvår vi haft är ändå inte så illa. Vi har gjort en bra valrörelse men vi hade behövt gjort mera. Mina fem förhoppningar för kvällen slog inte alls in, men det finns dock lite skadeglädje att glädjas åt.

- Ett valdetagande på 44,5%
Inte så illa, ser ut som att vi landar på 44%

- Socialdemokraterna kammar hem 31,5%, och jag 600 pix.
Knappast. En ökning på exakt noll visar det sig, några pengar blev det verkligen inte.

- Vi får minst sex mandat och max 18
Fem mandat, precis som tidigare, surt.

- (C) som skulle tredubbla sitt mandat inte ett enda.
Fick ett mandat, precis som tidigare.

- Nils Lundgren och listan får packa sitt och lämna parlamentet.
Yes, äntligen något att bli glad över.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Robert Noord, Swedenmark, Toker, Jinge


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

PeO Valanalytiker sa...

Skadeglädje är den enda sanna glädjen eller hur? S förlorade på sitt ensidiga, nationella jobb-tjat som förebådar den verkliga valrörelsen 2010 och att man missbedömt integrationsfrågan. M förlorar på bristande intresse och vag valrörelse samr även här miss i integrationsfråan. Junilistan och V förlorar ju på att man inte fattat nåt - vi är med i EU, vi kommer att vara med i EU och er politik är förlegad - definitivt i Lasse Lenins värld. Inga bortförklaringar om onitresse bland de Eu kritiska duger. MP - grattis till att ni kommit in i verkligheten och kastat ut fundamentalisterna. FP - mja, Marit har väl del i detta förståss samr er klara linje gentemot EU. PP - gläds nu om några år är ni bortglömda när dessa frågor tagits över av de etablerade partierna. Dom övriga bryr jag mig icke om att ens kommentera.

PeO Valanalytiker sa...

Stvva er svrt. M förlorar på INTEGRITETSFRÅGAN skall det vara ju. Det sket sig för Fi trots ABBA Bennys pengar. Pengar kan uppenbarligen inte rädda en om man har ett dåligt och ensidigt manifest. SD då? Här kan man ju börja oroa sig. Men inget mot missnöjesgenralen i Finland som storvann.