onsdag, juni 24, 2009

Kurerad från saknaden av valrörelse

Idag så ger sig den rödgröna oppositionen ut på tågturné vilket kan ses som vårt startskott inför de två kommande valen. Först kyrkovalet i höst och sedan riksdagsvalet 2010. Har själv förökt att tända av i två veckor efter EU-valrörelsen men det har inte gått något vidare. Resultatet av den gångna valrörelsen gör liksom inte att man vill slappna av. Till min stora lycka, blev jag förra veckan tillfrågad att arbeta under politikerveckan i Almedalen, mitt svar behövde man inte vänta länge på. Det skall bli jäkligt roligt och efter att i två veckor lidit av abstinens och avsaknad av valrörelse så är jag nu kurerad.

Det är här valet kommer att avgöras...

Vi Socialdemokrater måste ta fokus på att nå storstadsväljarna. Det finns tre typer av väljare, dom alltid kommer rösta på Socialdemokratern, de som alltid kommer att rösta borgerligt och de som avgör valen. Att lejonparten av den sista gruppen finns i storstäderna vet vi. Det som vi nu kallar för EU-läxan är att vi måste kunna kommunicera vår politik på ett modernt sätt som träffar medelklassen. Ett uppdrag som vi vetat om länge, men inte klarat, om sanningen skall fram. För att citera Anders Lago (S) från Södertälje. -Vi måste bli mer framtidsinriktade och mer moderna. Den anlysen gjorde vi efter valet 2006, men inte riktigt tagit lärdom av, säger han. Han har helt rätt, med Socialdemokraterna i Södertäljes framgång i EU-valet som facit så kan vi inte göra annat än följa Anders Lagos goda råd.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Dina sa...

Det var en i min förening som föreslog att vi borde skriva broschyrer som berättelser. Så här vill vi att framtiden skulle vara ur en förälders perspektiv, pensionärs perspektiv, en ung person som är 19 och precis ska leta bostad, jobb eller studera osv.

T.ex en nybliven förälder som arbetar inom vården. Hon/Han ska kunna veta att försäkringskassan har tillräckligt med resurser för att kunna göra ett beslut och utbetalning inom 4 veckor, inte oroa sig för att dagisplatsen inte finns den dag det är dags att börja arbeta, kunna veta att dagis även är öppen på kvällar och helger då föräldern arbetar osv.

Med konkreta idéer kanske människor börjar rösta på oss.

Anonym sa...

Jag kan tyvärr inte rösta på S eftersom pariet inte är religiöst neutralt utan sitter som ledare för sveriges största religiösasamfund. Det är inte trovärdigt att ledarna för ett religiöst samfund skulle arbeta för en religiöst neutral skola.

I praktiken kan vi se att det är så, då exempelvis ateistiska förbund inte får del av bidrag på samma sätt som kristna...och detta har S bestämt.