lördag, augusti 09, 2008

Bo Lundgren is back

Då står det äntligen klart, det vi alla har väntat på. Den klassiska moderatpolitiken som gjorde att Fredrik Reinfeldt fick grönt ljus att fimpa bunkergänget och se till att Bo Lundgren kastade in handduken som partiledare för moderaterna är tillbaka. Nu känner vi igen takterna och de "gamla" moderaterna kanske äntligen slutar pipa om FRA och sluter upp i leden, för det är väl vad Reinfeldt hoppas på? Ut med det nya och in med det gamla, så skulle jag vilja summera budskapet från Reinfeldt som han lämnade i Vaxholm idag.

Sänka skatter och jaga bovar istället för bilister retoriken är modern igen.

Nya skattesänkningar och lovsång gällande fungerande rättskedja och brottsbekämpning och vips så har Bo Lundgren gjort come back. Det moderata välfärdspaket som skall lanseras har jag med ljus och lykta försökt hitta något konkret på men det kanske inte är så märkligt att jag inte hittat något ännu. Den moderata synen på välfärd har vi ju fått bevittnat ett tag med förändrad sjukförsäkring och en rad försämringar för de som har det som sämst. Vi får väl se vart det slutar för dom som för varje dag som går i detta borgerliga Sverige hamnar ännu längre utanför, det borgerliga självutnämnda utanförskapet. Det som moderaterna hade alla quick fixes till en gång i tiden, 2006.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är ju så jättehemskt med ett fungerande rättsväsende och lägre skatter......

Anonym sa...

Ja, övriga EU länder med i genomsnitt tio procent lägre skattetryck måste ju vara rena rama U-länder jämfört med oss. Tur man bor i Sverige!

Krassman sa...

Anonym: Då får vi väl hoppas att den borgerliga regeringen för tillbaka de besparingar dom gjort på kriminalvården till att börja med. Vi skall ju inte heller glömma att satsningar kostar skattepengar och frågan är väl vad som får mindre pengar när dessa satsningar skall genomföras. Men visst kan det vara bra med lägre skatter, detta under förutsättning att den service som kommuner, landsting och stat skall ge våra innevånare lever upp till satta förväntningar och krav.

Crona: Jag vet för lite om de övriga 26 EU-länderna men att påstå att de är utvecklingsländer ser jag som ett hån från din sida. Jag tycker det är tur att jag bor i Sverige för med den välfärd, utveckling och trygghet vi har så trivs jag bra. Även om det kostar mig 10% mer i skatt så är det inget jag reflekterar över.

Tror du att de borgerliga partierna kommer att sänka skatterna med 10% inom stat, kommun och landsting i Sverige? Om du vill nå dit så föreslår jag att du flyttar till ett genomsnittsland, med genomsnittsvälfärd och genomsnittsutveckling i EU istället. Mm du nu hittar något som duger så kan du väl meddela mig vilket land det är.

Anonym sa...

Ett parti som på ett landförädiskt sätt vill sälja ut Sverige och naivt välkomnar varje själ som vill bosätta sig här ska straffas. Historiens dom över de nya moderaterna kommer inte att bli nådig.