söndag, augusti 10, 2008

Fräscha tankar från vänster

Jag har flera gånger vädjat till Jonas Sjöstedt att han skall komma tillbaka från USA och rädda Vänsterpartiet och Lars Ohly från sig själva. Tycker att Ohly under en tid resonerat helt galet och gjort det ena korkade utspelet efter det andra, inte konstigt att (v) under en tid fått haft sina tankar och funderingar själva. Men det finns hopp måste jag säga. Hörde på nyheterna om Ohlys tal från Gnesta och det lilla jag hörde (och har läst) lät förvånande fräscht. Våra kära företagare har fått ännu mer regler och lagar att följa under den senaste perioden vilket kan vara ett gissel men den tio punkter långa handlingsplan mot ekonomisk brottslighet som Ohly nu släppte känns riktigt ball.

Fortsätter det så här så kanske du inte behöver komma hem Jonas.

Vänsterpartiet vill lagstifta så att Skatteverket kan göra oanmälda stickprov på arbetsplatser, skärpa skatteflyktslagen så att det blir svårare att flytta pengar utomlands, och införa personalliggare i fler branscher än restaurangbranschen. Visst blir det mer för våra företagare att ta tag i men de 133 miljarder kronor per år som Skatteverket uppger att fusket med svartjobb och arbetsgivaravgifter kostar så får det väl vara hänt. Genom detta hoppas Vänsterpartiet kunna dra in ungefär hälften av de pengar som försvinner varje år och klarar man det så är denna satsning självklar tycker jag.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Nils(s)on sa...

Vänstern är helt klart inne på rätt spår! Är också helt inne på din linje Krassman - hade de nu också haft Sjöstedt vid rodret så hade de varit ett parti att räkna med (på många sätt).

Havsperspektiv sa...

.. och tänk om FRA under sitt "avlyssnade" av svenska folket skulle uppdaga skattesmitare...

Anonym sa...

Ohly har rätt. I ett läge när alla får dra åt svångemmen må inte skattfuskarna priviligeras särskilt.

I den ekonomiska diskussionen är det mycket Tyck och lite Tänk. Låt oss se om vi kan åstadkomma ett kognitivt bidrag.

I vikande konjunktur är sparbenägenheten hög och skattesänkningar försvinner därmed till stor del ur cirkulationen, dvs. ut i tomma intet. Skattehöjningar är däremot vad vi behöver. Detta för att finansiera offentliga investeringar. Det är enda verkningsfulla sättet att motverka kommande lågkonjunktur. Därmed vänder pengarna gott och väl tillbaka till skattebetalarnas fickor genom ökad efterfrågan, men förklara en sådan självklarhet för den allmänneligta förhärskande korkborgerlighet som inte ens förmår formulera sitt problem rationellt, och som mycket riktigt anlitar en "expertkår" vars prognostiska träffsäkerhet på sin höjd mäter sig med schimpansens, såsom det ständigt "råkar" visa sig, med "underbara nätter", "dynamiska effekter" och andra sagodjur i upprymt böljande ringdans krng en guldkalv, som likt flertalet annan gudom inte existerar.

Sedan låter det sig alltid göras att rent ad hoc hosta upp ett till förmån för en redan på förhand intagen ståndpunkt a priori konstruerat resonemang, men ett sådan saknar prediktivt värde. Det är med andra ord sakligt renons.

Skattesänkningsfilosofi är vad som styrt den amerikanska ekonomiska politiken nu i decennier, och så går det mycket riktigt som det går: ner i backen. Den fällan må Sverige undvika. Detta för ALLAS gemensamma väl.

Catarina sa...

Istället för att jaga VABfuskare....

Krassman sa...

Garwik: Eller andra brott för den delen. Kanske lika bra att införa en total diktatur med kontroll av alla individer och organismer med ett väl utvecklat angiverisystem. Eller så kanske det räcker med att organisera myndigheters arbete så att alla förstår att det inte är någon mänsklig rättighet att fuska med bidrag eller skita i att betala skatt för att man så önskar det.

Kraxpelax: Vilken poesi Krax! Det där med att vi skulle behöva höja skatten vet jag inte riktigt. Låt oss ta Ohlys idé och använda detta på satsningar och sedan göra en riktig omfördelning av det skatteunderlag som finns idag. Man löser som sagt inte utanförskapet med ett ovanförskap.

Catarina: Jag skulle gärna vilja se att vi arbetade med båda och inte istället för. Men det tycker säkert du oxå?

Anonym sa...

Ohly(kan) och ordet "ball" får jag inte ihop...

Anonym sa...

Sen när kändes vänstern "fräsch" eller "nytänkande".. 1917 eller!?

Och sluta genast jaga VAB-fuskare. Låt dom leva på dom få skattebetalare som finns kvar när ni och kommunisterna jagat ut det sista kapitalet ur landet..
VI KAN ALLA LEVA PÅ MORÖTTER OCH PROPAGANDA, eller hur?!

Putell på er alla realister;)

Krassman sa...

Anonym: Ordet ball är slang för något som är tufft och bra. Är man gammal så använder man sina gamla slang och tror att det är lika hippt som när det funkade för mig och mina kompisar. Din kommentar visar verkligen vem som är ute och vem som är inne, dämit....
Spiff: Fusk är fusk oavsett belopp och mängd tycker jag.

Anonym sa...

man kan ju inte ana annat än att catarian vab-fuskar själv, eller?