tisdag, augusti 26, 2008

Sista dagen på sommarlovet

När skall dess förvuxna barn ta sitt ansvar? Återigen så har ett derby i Stockholm slutat med upplopp och flera gripande. Hammarbyklacken kunde inte vettet segar denna gång utan kände sig tvungna att kasta in två smällare på planen och en mot polisen. Naturligtvis var det rörigt före och efter matchen. Ett pendeltåg fick stryk och bråk mellan neandertalare utbröt på en parkering nära Råsunda. Efter matchen fortsatte penismätningen och påstådda supporters lekte bland annat stenkastning. Slutresultatet för matchen i matchen blev 17 gripna, notan för skattebetalarna för denna sista dag på dessa ungars sommarlov är fortfarande okänd. Men det var naturligtvis inte billigt. När får vi se nolltolerans mot detta agerande från småungar och påstådda supporters? Skall vi behöva se derbyn med tomma läktare för att det skall gå in i att det inte är okej att leka upplopp bara för att det är match. Visst gör klubbar, polis och de riktiga supporterna saker för att få stopp på detta men jag tycker det är långt från tillräckligt.

Macro på detta:
SvD, DN, Aftonbladet
Micro på detta:
Tokmoderaten, Anna G Rahm


Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

eftersom du inte har någon offentlig besöksstatstik; hur många dagliga besökare har du? är det bara jag som uppskattar dig?

Krassman sa...

Anonym: Jag har cirka 200 besökare per dag. Men att dömma av de kommentarer jag får så är det nog mest personer som inte uppskattar det jag står för och skriver, men å andra sidan så är det kanske "tysta" supporters vi bloggare har. Har nu gjort cirka 520 inlägg så jag ser mig fortfarande som nybörjare så det kan ju bara bli bättre.

Morfar Lasse sa...

Det finns ett förslag “i luften” just nu. Hammarbys förre säkerhetschef föreslår
-att matchen ska brytas till 100% när det kastas in något på planen.

Förslag syftar til att skapa en “självsanering” på läktarplats. Den “kastande” skulle råka ut för någon form av “hämndaktion” ifrån sina kamrater. - Men jag ser risker i förslaget. Den att supportar skulle kunna styra resultaten via sina handlingar. Eller att det skulle kunna orsaka grava misshandelfall på läktarplats, likt den på Kungsholmen.

Anonym sa...

Är det inte enklast att bara ha sittplatser? Att höja biljettpriserna så slöddret inte har råd? Alla avbrott i matcherna leder automatiskt till att nästa match går inför tomma läktare. Klubbarna måste aktivt ta avstånd från slöddret "supportrarna" och inte som nu hoa och humma - man undrar ju om inte ledarna och spelarna i hemlighet beundrar slöddret. Porta slöddret på livstid. Obligatorisk visitering vid innpassering - typ flygplats eller rockkonsert på Globen. Eller som nån föreslog - ställ upp en boxningsring i ena hörnat så vi kan få lite pausunderhållning när puckona bankar på varandra...

Anonym sa...

Först och främst är det den svenska sup-kulturen som ställer till det. Hyggligt folk blir betydligt mindre det när dom är kraftigt berusade.
För det andra "straffar" vi aldrig någon i vårt land. I snitt sitter man av 4,5 år för mord!?
Hur skall du "straffa" en 16-åring som kastat sten på polisen, när man får ett par månader på ett hem för att sparka ihjäl någon?!
Socialliberaler har tagit bort den möjligheten för oss genom decennierna. OM man hade kunnat ha jourdomstolar som t.ex. satt någon, säg ett par månader i finkan och han då förlorade jobbet och försörjning, tror jag fler skulle ta det ansvar som folk kan när dom måste. Men inte i svedala..