måndag, september 26, 2011

Avhopp som skiljer sig


Riksdagsledamoten William Petzäll (SD) hoppar av partiet och blir politisk vilde i riksdagen. Orsaken till avhoppet är hans missbruk. Petzäll har haft en minst sagt stökig period sedan han blev riksdagsledamot och trots tidigare Timeout så räcker det tydligen inte. Hans beslut att bli politisk vilde ses naturligtvis inte som någon "fjäder i hatten" av hans forna parti. – Vi har en fortsatt förhoppning om att han ska ta sitt ansvar gentemot såväl sig själv som partiets väljare, lämna sitt riksdagsuppdrag och istället fokusera sin energi på att långsiktigt komma tillrätta med sina problem, skriver SD i ett pressmeddelande.

Jag fick bara sex av åtta rätt på den Quiz om politiska vildar som SvD har, men den visar dock en intressant bild av företeelsen. 2000-talet har så här långt ett antal vildar och orsakerna har genomgående vart politiska ställningstaganden, och det är här fallet Petzäll skiljer sig. Här är det hans missbruk som föranleder avhoppet. Enligt Expressen har Jimmie Åkesson kallat Petzäll till ett möte på partiets kansli i Kristianstad.

SD-ledaren var då intresserad av att få Petzäll att skriva på ett dokument om att lämna riksdagen. Det skulle förvåna mig om dessa uppgifter inte stämmer. Sett till SD:s brist att inte stå för alla människors lika värde så är det inte konstigt att man då behandlar en sjuk inom de egna leden på liknande sätt. Skrämmande men bra att det kommer upp till ytan.

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / DN / DN2 / DN3 / DN4 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 /

Nymedia på detta:TokmoderatenMikael Persson / Röda BergetAnnarkia / Homo Politicus / Magnihasa / Jinge / Svensson / Peter Högberg / Lasses blogg / Martin Moberg /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: