onsdag, september 28, 2011

Regeringen förlorar, men vinner de ändå?

Då var det klart, regeringen meddelar att de backar från sveket att vägra fosterhemsbarnen någon som helst ekonomiskersättning. Efter överläggning med den samlade oppositionen i riksdagen meddelar nu att det fosterhemsbarn som omfattas kommer att få en ersättning på 250 000 kronor. Stort grattis till alla de berörda som nu kommer få upprättelse och förhoppningsvis ett värdigt avslut.

Regeringen har backat skamligt från tidigare uttalanden att det skulle vara rättosäkert och orättvist med en schablonersättning. Allt det är nu glömt, och trots att det nu är oppositionen som visat ansvar, ordet som Reinfeldt tror han har patent på, så misstänker jag att det är regeringen som kommer stå som vinnare i slutändan.

Jag är glad för de berörda fosterhemsbarnen och jag är glad att oppositionen förhandlade med regeringen, men historia skriva av vinnarna, och vinnarna i detta fall tror jag tyvärr är regeringen, men jag hoppas jag har fel. Vi får se hur länge väljarna kommer minna regeringens svek, sveket mot den gruppen av människor som ingen av oss vill tillhöra. får väl även gratulera till Maria Larsson som stärkt sina korta att få sitta kvar efter den kommande regeringsombildningen. Äras den som äras bör, men det är inte Maria Larsson.
Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / Expressen / DN / DN2 / DN3 / DN4 /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Thomas Böhlmark / Pepparrotsgubben /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Wunder sa...

Vadå svek? Regeringen har väl inte gjort ett smack som drabbat dessa personer. Var väl helt andra som styrde då.

Sveket som regeringen gjort nu är väl mot sig själva och sina väljare när de handlar stick i stäv mot sin egen övertygelse och delar ut lite av våra skattepengar för att vara politsikt korrekta.

Finns väl massor med folk som farit illa i detta landet. Varför skall inte de också få? Varför bara några fosterbarn?

stella sa...

Vi får väl se hur många som får en ersättning!? Jag tror inte på det här. Är helt säker på att Maria Larsson och gänget har ett par lik till i garderoben. Självklart har de hittat på något sattyg för att göra det så gott som omöjligt att få ersättningen. Det är ju bara att läsa lite i det beslut som tagits så förstår man snart att det kommer att bli svårt och långdraget om någon ens orkar eller kan söka ersättningen. Så det här har nog våra kära politiker räknat ut, precis som vanligt!

Socialdepartementet
Pressmeddelande
2011-09-28

Överenskommelse om ersättning

Lite av pressmeddelandet som kom ikväll. Man får nog läsa mellan raderna lite så förstår man att regeringen tänker göra det mycket svårt att få igenom en ersättning, som jag ser det så gott som obefintlig! Om nu nämnden som är tillsatt säger nej, vad gör den person som anser sig ha rätt till ersättningen i det fallet? Nä du! Det här har dom räknat ut bra tror dom..

Överenskommelsen innebär att det tillskapas en särskild möjlighet till ekonomisk ersättning.

blivit utsatta för övergrepp och försummelse av allvarlig art.

kommer att innebära en prövning av varje sökande persons rätt till ersättning.

Möjligheten att förtydliga
begreppet allvarlig art och frågor kring bevisning ska undersökas vidare i syfte att vägleda nämndens arbete.