måndag, september 12, 2011

Larsson avgår som minister

Maria Larsson meddelar nu att hon avgår som minister, i alla fall i sak. Genom en halv ko-vändning så lägger hon över frågan om ersättning, upprättelse och avslut för fosterhemsbarnen i oppositionens knä. Vilket för övrigt är just den plats som frågan redan befinner sig. Detta eftersom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har kommit överens om att ta ett initiativ i riksdagen om att regeringen måste återkomma med ett nytt förslag, i enlighet med det upprättelseutredningen presenterade i vintras.

Jag har läst att Larsson i samband med sveket mot tidigare uppsatta förhoppningar visat på integritet och styrka. Hur hög trovärdigheten som det Kristdemokratiska statsrådet nu har i frågan kommer jag med all säkerhet att återkomma till. Larssons beslut har startat en storm, som de som planerade utspelet trodde skulle mojna efter helgen. En felkalkyl som nu landat i jämförelsen att partiet som står för etik och moral av den höga skolan, prioriterar avdragsgill på bidrag till kyrkan före upprättelse och avslut för en grupp som ingen vill tillhöra.

Jag är övertygad om att Larsson med detta påbörjat sin Golgata-vandring och snart kommer möta sin korsfästelse i form av ett nederlag i frågan i riksdagen. Denna sällsynt skådade avsaknad av fingertoppskänsla från Larsson kommer med all säkerhet minnas av väljarkåren. Att trampa på offer och sätta stämpeln på dem som icke trovärdiga har aldrig varit en politisk framgångsfaktor, så var det med att stå för "Ett mänskligare Sverige".

Gammelmedia på detta:DN / DN2 / SvD / Aftonbladet / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Aftonladet2 /

Nymedia på detta:
apg29 /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

feminix sa...

Bra! Håller helt med!