fredag, september 09, 2011

Kent tar över Mauds badtunna

Som ett brev på posten kommer i dagens SvD det första trevande försöket från Moderaterna att kväva ytterligare ett stödparti i sin allians. Kent Persson, Moderatbossen i Örebro, uppmanar Fredrik Reinfeldt att återigen ta kontakt med Gustav Fridolin och Åsa Romson från Miljöpartiet till nya överläggningar för att hitta ett bredare regeringsunderlag. Jag hoppas innerligt att Fridolin och Romson tar år sig av Kents sockersöta smicker och ställer sig villiga till att ingå i regeringen och bli ytterligare ett parti i raden av borgerliga lydpartier. 

Varför kan man då undra, jo för inget som detta skulle få den borgerliga alliansens att fullständigt implodera i ett moln av brutna överenskommelser och urvattnade kompromisser. Att vidhålla regeringsmakten är huvudmålet för Moderaterna och vi har alla sett de små fragment av inflytande över politiken som de små borgerliga partierna fått till skänks av de maktfullkomliga Moderaterna. Det är en samling med svältfödda småsyskon som står i skuggan bakom de välmående Moderaterna. Underlaget till utspelet är en undersökningen från Dagens Samhälle.

Den visar att 3 av 4 miljöpartister vill att att MP ska regera tillsammans med såväl Moderaterna som Socialdemokrater. Kent tar fasta på detta och sjunger sin lovsång om samarbetet mellan MP och M i Örebro, men verkligheten ute i landet visar något helt annat. En granskning som Dagens Samhälle gjort tidigare visar bland annat att dubbelt så många maktskiften går från blått till rött/rödgrönt än åt andra hållet och att dubbelt så många kommuner som förra mandatperioden kommer att styras av rödgröna koalitioner. När makten väl finns att fördela och det är jämbördiga parter man vill ha i samarbetet så väljer MP att gå en annan väg.

Gammelmedia på detta:
SvD /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Peter Högberg / Peter Andersson / Lotta Olsson / Thomas Böhlmark / Kent Persson /

Krassman / In Your Face


Inga kommentarer: