fredag, september 23, 2011

Centerns svek mot jägarna

Nu har stridigheterna mellan regeringens Carlgren och  Jägareförbundet nått sin kulmen. I dag kan vi läsa att förbundet fryser samarbetet med regeringen i vargfrågan. Beslutet togs på Jägareförbundet extrainsatta ordförandekonferens på torsdagen. Jägarna är missnöjda med att licensjakten ersätts av skyddsjakt. Om skyddsjakten utformas på ett sätt så att den liknar förvaltning så kan vi tänka oss att glänta på dörren igen, skriver Torbjörn Lövbom, ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd i ett pressmeddelande.Jag har förståelse för Jägarförbundets agerande, även om jag tycker det är trist. De har haft en avgörande roll för att sköta kontakten med jägarna och skapa acceptans för vargstammen och dess framtida förvaltning. Nu när regeringen dragit tillbaka jakten och därmed stödet för Jägarförbundets arbete mot sina medlemmarna så fullbordas sveket. Självklart så styr Jägarförbundet över sina egna beslut och visst så kan detta ses som lite väl tjurigt, men som sagt. Jag förstår varför det sker! Jag känner dock oro över att detta kan leda till att mer oseriös förvaltning av vargstammen kommer ske, den som sker i skuggan av lagen vill säga.

Skall bli intressant och se om Lööf är villig att lägga två fingrar i kors för vargen, för jägarna och för Sveriges framtida förvaltning av vargen. Eller anser Lööf att vargen, eller i alla fall dess skinn passa bäst på Stureplan?

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2DN / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 /

Nymedia på detta:
Peter HögbergMartin Moberg / Thomas Böhlmark /

Krassman / In Your Face


1 kommentar:

Hemlige sa...

Det är hög tid att jägarna börjar betala kostnaderna för sitt fritidsnöje, och inte längre kastar över det på skattebetalarna. Låt jägarna betala viltstängsel, kostnaderna för viltolyckorna och kostnaderna som viltet orsakar på skog och gröda.