torsdag, april 03, 2008

Nej, han får inte sparken.......typ

Totto Littorin inledde på torsdagen samtal om chefsbyte för arbetsförmedlingen. Nuvarande generaldirektören Bo Bylund får dojan. Bo Bylunds förordnande som generaldirektör går ut först 2011, men Totto Littorin utgår ifrån att han inte vill vara kvar när en rekryteringsprocess drar i gång. Själv är jag förvånad att Littorin inte gjorde detta tidigare med all den kritik som man riktade mot arbetsförmedlingen under valet 2006. Att han tar steget nu kan peka på ett antal saker.

Tjena Bosse, vi behöver experimentera lite mer, du får dojan

Den borgerliga jobblinjen har inte levererat det som tänkts och Littorins alla quickfix lösningar för arbetsmarknaden har inte funkar som det var tänkt. Nu krävs det ännu mer experimenterande för att ge sken av att man klarar jobbfrågan till 2010 trots att konjunktur och verkligheten inte passar in i Per Schligmanns beskrivning. Inga stora reformer och förändringar har utlovats av Fredrik Seinfeldt och det kommer bli borgerligt fokus på att sänka skatter. Det skall bli mycket intressant och se vad som nu kommer att ske med jobblinjen och arbetsförmedlingen, allt kanske inte var så lätt som det verkade innan valdagen för de borgerliga.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Littorin säger väl egentligen visst att han får någon version av "sparken". Jag tycker Littorin är fantastiskt tydlig och öppen om det hela men det förvånar mig inte att ortodoxa vänstertyckare som letar fel lyckas missförstå poängen med att inte säga att någon får sparken (även om de får det s a s).

Vidare måste du haft extremt höga förhoppningar om alliansregeringen om du inte tycker de har levererat på jobbsidan. Du är vänster och hade gnällt även om vi haft 101% sysselsättning.

Hemlige sa...

Eftersom Bo Bylund har ett förordnande som sträcker sig till 2011, då han fyller 65 år. Så kommer man ändå att få betala hans lön tills dess.

Spiff sa...

om en ansvarig inte har sin styrelses eller uppdragsgivares förtroende, eller om det på annat sätt behövs en förändring i en organisation, är det helt naturligt att förändra ledningen. Precis som alla företag eller organisationer i världen.

Problemet är snarare det Svenska socialistiskt organiserade samhället med all inkompetens som är inbyggt(Naturligtvis med alla förmåner och fallskärmar alla andra inte har..).

Somliga grisar är mer jämlika än andra!

Krassman sa...

Johan: Tack för din lilla kurs i organisation men som du säkert förstår så kan jag det där sedan barnsben. Min invändning mot Littorins agerande är redan klar, detta är ett politiskt beslut och inget annat.

Jag vet inte vilken insikt du har Johan men dina åsikter verkar du i alla fall ha gott om, lika mycket som ditt sosse hat du bär inom dig. Hur mår du egentligen? Klarar du livet genom att gnälla allt som är fel i samhället på oss Socialdemokrater?

Spiff sa...

Jag mår fint!

Jag är mest fascinerad av varför ni gnäller så efter 80 års maktinnehav? hur orkar ni anklaga andra än er själva.. OM det nu är något som är SÅÅÅ hemskt i det Svenska samhället, varför ställde ni inte allt tillrätta omedelbart när ni har haft möjligheten så länge?

Reinfeldt kan ju inte ha sabbat allt ert vackra på bara några månader..

Att makt eller ansvar delas anser jag vara sunt och alla sanna demokrater med mig. Stå åt sidan ett tag och tänk över allas vår framtid istället. Regeringen Persson kändes både trött och.. "unken".

Spiff sa...

Föresten, klart avsättandet av Bylund var politiskt, med all rätt, han var såsse!( Ni förlorade valet)

Vad är problemet?

Krassman sa...

Johan: Bra argument, sparka alla Socialdemokrater. Är du på riktigt eller?

Spiff sa...

Inte alla..

Men han har ju inte regeringens förtroende!

Skall bara Mååna få sparka sossar?

Spiff sa...

Finns det ingen som helst eftertanke hos dig om sakernas tillstånd och varför det blivit så?

Jag tycker inte det är seriöst att bara skylla på andra!