fredag, april 04, 2008

Slut på sneseglandet landkrabbor

Detta med fåntrattar på sjön har nästan varit en följetong här på In Your Face. Men nu kanske det ändå är dags för farsan att sälja båten ändå. Jag kommer ju aldrig att framföra en båt enligt konsten regler. Det handlar om regeringens efterlängtade förslag till båtkörkort. Det blir tre klasser, uppdelat efter storlek och fart. Förarna måste dessutom vara minst 15 respektive 18 år och det är väl inte en dag försent.

Körkort på sjön är självklart men skall det behöva dröja till 2011?

Det kommer dessutom att ge sjöpolisen större möjligheter att kontrollera både båtar och förare, inklusive göra nykterhetskontroller. Innenehav av behörighetsbevis ska krävas från den 1 april 2011 och det faller på polisen och Kustbevakningen att se till att de nya reglerna efterlevs. Jag tycker dock att införa det från 2011 känns lite lamt. Allt annat har det ju varit så himmla bråttom med. Varför inte från 1:a juni 2009 som ett exempel.

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Spiff sa...

Himla trist faktiskt!

Krassman sa...

Johan: Ja det är synd om dig. Du får väl sälja båten, eller flytta som du nämnde tidigare.

Anonym sa...

Inte en dag för tidigt. Men båtfolket kommer väl att yla i högan sky. Men har man råd med en båt fr halvmiljonen kan man f*n kosta på sig körkort.

Spiff sa...

Har ingen båt, riktigt än.. Men tycker inte om alla förbud och regler vi har.

Jag gillar frihet! tror att människor växer och mår bra av frihet och möjligheter, inte regler och förbud.

Krassman sa...

Johan: Visst har du rätt i det men den uppenbara stagantionen och rent av saknaden av sjövett måste tas tag i. Trygga människor vågar, som vi Socialdemokrater säger.

Anonym sa...

Bra med båtkörkort. Själv skaffade jag skepparexamen helt frivilligt.

Mindre bra med sådana här webbsidor som man inte kan lämna frivilligt genom att trycka på bakåtpilen. Varför är det så? Varför måste jag stänga sidan och för att bli av med´t?

Anonym sa...

Det är väl rimligt att man får lite tid på sig att fixa det där körkortet.

Krassman sa...

Mattias: Det är klart att man skall ha tid på sig att skaffa sitt båtkörkort, men över tre år innan det skall börja gälla. Jag tänker bara på allt det tragiska som man kunde ha sluppit om man hade gått lite fortare fram med kravet, men men. Känns ändå väldigt bra.

sa...

tycker ni ska utbilda er hela gänget. se http://www.batutbildningar.se om ni är intresserade!

Ola Ljungberg sa...

Jag instämmer helt att någon sorts sjövett/kunskaper måste till. Politikerna säger att båtar och bilar är samma sak. Märkligt, får vem som helst köra bil utan rätt ålder och utbildning och körkort då? Stiftar en nykterhetspolitiskt alkoholrestriktion som de facto bara resursslösar. T.om Sv. Livräddningssällskapet sade att politikerna är helt fel ute, flytvästar mycket mycket mer med liv. Men regler och förbud ska vi ha! Man kan dö för det är farligt att leva. 0,2p regeln är en sådan lag. Man lagstiftade och slängde enorma resurser i sjön på ett statistiskt bevisat icke-problem. Fint.