tisdag, april 29, 2008

Så här kan ni stoppa ND i dörren

Fick ett mail idag från Ragnar Larsson som är rektor på Karlbergsskolan i Köping. Det är den skolan som fått kritik från JK när de avvisade Nationaldemokrater från sin högstadieskola med hänvining till att ND har en uppfattning som inte stämmer överens med skolans värdegrund. Jag skrev till honom för två dagar sedan och gav honom den policy som vi har sedan 2005 på vår största gymnasieskola i Norrtälje.

Den 14/3 i år så avvisade skolan ett gäng från NDU med hänvisningen till policyn och detta anmälde naturligtvis NDU till JK. Efter det att JK hade granskat policyn så avfärdades påståendet att skolan i sitt agerande skulle bryta mot yttrandefriheten. Jag skickade policyn till Ragnar Larsson och jag hoppas att han kan använda sig av en liknande för att kunna freda elever och lärare från partier som kränker och diskriminerar personer som inte faller inom deras påstådda normer och det dom kallar normal sexualitet. Här har ni hela policyn:

Policy rörande partier och organisationer på Rodengymnasiet

· Alla registrerade politiska partier har, i enlighet med skolverkets föreskrifter, under läsårets gång möjlighet att anordna aktiviteter såsom informationsbord, föreläsningar eller debatter för Rodengymnasiets elever efter förfrågan från partier eller efter inbjudan från Rodengymnasiet. Aktiviteten ska då främja undervisningen eller pedagogiken i elevernas utbildning. Innan partiet beträder Rodengymnasiets mark måste tillstånd ha givits av rodenrektorerna (Rorek).

· Organisationer, med politisk, religiös eller annan intressegrund har, i enlighet med skolverkets föreskrifter, under läsårets gång möjlighet att anordna aktiviteter såsom informationsbord, föreläsningar eller debatter för Rodengymnasiets elever efter förfrågan från organisationer eller efter inbjudan från Rodengymnasiet. Aktiviteten ska då främja undervisningen eller pedagogiken i elevernas utbildning. Innan organisationen beträder Rodengymnasiets lokaler måste tillstånd ha utlysts av rektorsgruppen.

· Rektorsgruppen vid Rodengymnasiet har rätt att avvisa en ansökan om aktivitet på skolan ifall skolledningen finner skäl till detta. Exempel på skäl att avslå en ansökan om aktivitet är om skolan bedömer att hot mot elevers eller lokalers säkerhet föreligger vid besöket, om delar av skolans elever eller personal känner sig kränkta eller om besöket anses irrelevant för pågående undervisning.

· Rodengymnasiet har rätt att avvisa och om det anses nödvändigt, polisanmäla överträdelser av denna policy och av skolans andra regler.

· Innan ljud-, och bildupptagning genomförs vid exempelvis debatter ska rektorsgruppen vid Rodengymnasiet godkänna detta.

· Rodengymnasiet ska arrangera aktiviteter där företrädesvis de politiska ungdomsförbunden ska kunna delta och möta eleverna, detta för att främja demokratiarbetet i den pedagogfiska undervisningen och på skolan i dess helhet. Datumen för dessa aktiviteter får skolan själv avgöra i samråd med dem som ska arrangera evenemanget, förslagsvis skolans lokala styrelse/styrelser.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att ND och annat rasistslödder oftast dyker upp på landet? Köping, Norrtälje, Tierp, Klippan osv osv. Bonnhålor allihop. Har aldrig sett dom på Kista Torg, i Akalla, i Gottsunda eller på Möllevången. Eller nånstans där där det bor icke i Sverige födda Svenskar eller deras barn överhuvudtaget. Kan det bero på att dessa plattnackar med ärthjärna är fega och egetligen inte alls vågar stå för sina sjuka åsikter? Eller beror det på att bönder (i sinnet om inte i praktiken) oftast delar deras åsikter? Är öppna åkrar detsamma som stängda hjärnor?

Tankar en fredagseftermiddag i början av Maj.

Krassman sa...

Peo Peo Peo: Ja du killen, jag har tänkt samma tanke som dig många gånger. Är det utbildningsnivån och den aktuella genomsnitts inkomsten som avgör vart dessa nötter dyker upp? Kan det verkligen vara så illa eller är det slumpen som avgör. Jag hoppas verkligen att det är slupen men jag törs inte ta gift på det i alla fall.

Anonym sa...

Rasistslödder? Ja för Afa är ju så mycket bättre in your face! Roberth

Anonym sa...

Peo köp dig en hjärna

Anonym sa...

Anonym 1. Hur kom AFA in i bilden? Visst är dom samma skrot och korn men det var ju inget nytt. Ju längre ut på kanterna man kommer blir det mer och mer lika samma.

Anonym 2. OK, har ni några på lager ute på landet? ;-)

Anonym sa...

Vad du inte förstår, troligtvis pga av smärre psykisk rubbning eller att du är sosse, är att jk's beslut är riktmedel och detta innebär att samma beslut som togs för skolan i sala gäller för rodengymnasiet i norrtälje. så när skolan ena dagen bjuder in ssu och sedan vägrar släppa in ndu så bryter skolan mot regeringsreformen!! det skulle du kanske veta, att skolans NYA policy aldrig kan stå över grundlagen!!! kass man

Anonym sa...

"Står mer eller mindre för mina åsikter."
Intressant. Vad betyder det?
I min värld så antingen står man eller inte för sina åsikter.

Anonym sa...

Om ND är så korkade, varför är ni då så rädda för yttrandefriheten att ni måste "stoppa dem i dörren" (både bildligt och bokstavligt talat i detta fall)?

Kanske är det ni som är korkade som inte förstår att vi har grundlagskyddade rättigheter i detta land som iaf jag tycker är värt att slå vakt om. Politisk korrekthet går inte före yttrandefriheten, inte skollagen heller.

När Sverige står inför en väldigt extrem mass-invandringspolitik så anser du att det inte ska vara tillåtet att yttra kritik mot denna totala omvandling av sverige som massinvandringen faktiskt är (detta är ett faktum oavsätt om man är för eller mot denna omvandling).

Den största religionen i Sverige kommer om ca 20 år att heta Islam, att tro att det är något konstigt med att det finns svenskar som är emot denna utveckling och att nedtystande av deras kritik av den politiska utvecklingen kan försvaras på något som helst trovärdigt sätt har jag mycket svårt att se.

Anonym sa...

Tänkte bara kommentera lite angående er diskussion om vilka vi i NDU är. Först och främst finns vi inte bara i "Bonnhålor". Vi finns även i städer som Göteborg, Stockholm, Linköping, Jönköping osv. När det gäller utbildning och inkomst så är en majoritet av oss från medelklassfamiljer med akademiker föräldrar. Flera av oss som nått den åldern har också själva börjat på landets Universitet och högskolor. Så sammanfattningsvis så kan man snabbt konstatera att eran ganska skeva bild om vilka vi är inte stämmer.
Tack för mig