söndag, november 02, 2008

Är det inte dags för KD att lämna kyrkan nu

Den gode Björn Fridén publicerade för ett tag sedan ett epos som handlade om Kristdemokraterna i Svenska kyrkans syn på könsneutrala äktenskap. När man läst deras lilla dokument med 20 argument mot könsneutral äktenskap får man en lite bättre bild av hur dessa kristna fundamentalister ser på vårt samhälle. Sammanfattningsvis kan man säga att frasen "lika inför gud" känns rätt främmande. Att den moderata alliansen har problem med antal frågor som försvaret och kärnkraften är ju gammalt men att nu Göran Hägglund lyckas hålla hela den borgerliga kadern i schack med frågan om könsneutrala äktenskap är ju ett skämt.


Men å andra sidan kan jag förstå att Reinfeldt och de andra skräms till tystnad när de läser vad den kristna högern inom Svenska kyrkan vill. Dagens citat är taget från Lars Palo från Kristdemokraterna i Svenska kyrkan.

"Jag vill understryka att alla människor har lika värde inför Gud oavsett vilken läggning man har. Och ingen skall diskrimineras för sin läggning. Dock vill jag påstå att alla människor har en skadad sexualitet sedan syndafallet".

Jag känner ju en del skäggiga och tatuerade personer som kan se lite skrämmande ut på håll men de är ju rena barnungarna jämfört med dessa fundamentalister som nu styr KD:s agenda och som nu lyckas med konststycket med att hålla den moderata alliansen i ett järngrepp.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, DN2, DN3, SvD2

Nymedia på detta:
Alexandra
, Deepedition,


Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Anonym sa...

I samband med att staten och svenska kyrkan skildes åt borde partipolitiken helt lämna kyrkan.

Krassman sa...

Lilith: Så länge staten stiftar lag som omfattar kyrkan så är politiken en del av den samma.

Anonym sa...

Svenska Kyrkan styrs demokratiskt och dess medlemmar har röstat fram förtroendevalda som företräder partipolitiska partier.

Dessa uttalanden från kristdemokrater i Svenska Kyrkan tycker jag på ett utmärkt sätt tydliggör varför kyrkopolitiken behövs. Det måste finnas en motvikt till personer med dessa åsikter som annars helt i lugn och ro hade fått styra kyrkan själva.

Ann-Sofie Nelstrand, socialdemokratisk kyrkopolitiker

Johan Westerholm sa...

De som propagerar för att inte blanda ihop politik och religion gör det lite väl lätt för sig. Bägge påstår sig vilja skapa en bättre värld. Med blandad framgång vilket historien visat. Dock skall detta nu skiljas ut anser jag. Spanien har visat att iom detta så har kyrkan lyckats reformera sig rejält och välkomnar nu även HBT i sin gemenskap.

Håller med dig Kristian. Men, inte visste jag att du kände och umgås med skäggiga tatuerade typer. Du som är så timid....

Catarina sa...

Undrar hur mycket han minns sen innan syndafallet...

Slim sa...

Tja Krassman!
Jag såg din kommentar om att du skulle gå på vernissage, jag måste säga att det är kul att vi har så många gemensamma intressen.
Jag är helt klart en tavel diggare jag också:)
Jag har en vän som är ganska duktig som jag brukar köpa tavlor av, check this out:
http://www.amalmberg.se/

Annars så hoppas jag att hösten är snäll mot dig och att du tar hand om dig och din kropp.

Cheers /Slim

Anonym sa...

Uttalandet från Ann-Sofie Nelstrand tycker jag på ett utmärkt sätt tydliggör varför de politiska partierna inte hör hemma i kyrkan. Tänk om kyrkan ändå hade fått den prägel av lugn och ro, som Ann-Sofie verkar vilja motarbeta.

Den religionsfientlighet som sprider sig till och med inom kyrkan beror till stor del på partipolitiken, och då först och främst på socialdemokratin och dess önskan att bestämma till och med över Gud.

Men om Gud finns, och det är ju själva förutsättningen för kyrkans existens, så kan man inte demokratiskt lagstifta om vad han vill. Gud låter sig inte styras av människor. Inte ens av maktfullkomliga socialdemokrater. Tro det eller ej.

Anonym sa...

S är inte nöjda förrän allt Svenskt är nedmonterat till förmån för allt "annat".