onsdag, november 05, 2008

Svart dag för det borgerliga framgångskonceptet

Kristdemokraterna vägrar vika sig i frågan om könsneutrala äktenskap så därför blir det inget gemensamt regeringsförslag. I stället lägger nu den moderata regeringen fram en grundproposition till riksdagen som kristdemokraterna kan rösta emot. Och med detta så har den moderata alliansen lagt över frågan för lösning i oppositionens knä. Göran Hägglund är besviken. - Jag beklagar detta oerhört mycket. Det hade varit en triumf för allians för Sverige om vi hittat en lösning, kommenterar han det faktum att regeringen inte kommit överens om en äktenskapslagstiftning till gammelmedia. Den moderata alliansen lägger nu denna proposition i hopp om att rädda lite av sin trovärdighet istället för att rösta på det förslag som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har skrivit. Kristdemokraterna har redan tidigare gjort klart att man inte vill reservera sig i frågan och nu så slipper de ju det.
Det blir en ny lagstiftning för könsneutrala äktenskap i alla fall

Något som jag tycker är spännande är uttalandet från Lennart Sacrédeus från kd. Självklart kommer det här att påverka samarbetet. Vi har utvecklat ett framgångskoncept, en speciell formel där alla ska bidra och alla ska vinna inom alliansen. Nu bryts det konceptet och det kommer att få följder, säger han. Detta framgångskoncept inom den moderata alliansen där alla känner sig som vinnare kommer nog att få fler hinder på vägen kan jag säga. FRA, Euro-omröstning, NATO och kärnkraften för att nämna några frågor där jag tror det blir svårt för alla inom den moderata alliansen att känna sig som vinnare.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN

Nymedia på detta:

Alexandra, Tant oppositionsråd, Andersson
, Anders Selin

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så nu blir det fritt fram för homo äktenskap i samtliga Svenska moskeer också!
Blir särskilt intressant om paret ifråga är två kvinnor. Dom får ju fortfarande inte vistas i dom flesta delarna av en moske, eller hur!?
Och jag ser fortfarande bilden av Måna i semi-burka framför mig.

Pls kom inte dragande på en massa skit om rasism och allt annat nu. Du måste kunna se problemet med tro, respekt för andras tro och lagar man genomför för att vara PK. Det har aldrig stoppat sossar att införa den ena lagen efter den andra som sårar kristna och deras övertygelse. Men det är en helt annan visa gentemot islam.
Hur många kvinnliga imamer har man sett?

Krassman sa...

Spiff: Svensk lagstiftning gäller vad jag vet den Svenska kyrkan. Låt oss börja med det som vi redan styra över, räcker det som svar?