söndag, juli 24, 2011

Satans jävla mördare

Istället för att jag sitter på Ölands djurpark och njuter av semestern sitter jag framför datorn och lyssnar på talet som Jens Stoltenberg höll under ceremonin i domkyrkan i Oslo. Istället för att se njuta av lite ledighet och smutta på ett glas friskt vin så rinner min tårar så jag knappt ser vad jag skriver. Har försökt att hänga med av rapporteringen under dagen så gott jag kunnat och innan bilen gick mot Öland så han jag börja läsa massmördaren Anders Behring Breiviks 1500 sidiga dokument som min bror hade mailat till mig.Jag kommer säkert att återkomma till Breiviks tankar men så här långt kan jag konstatera att det jag konstaterade under lördagen allt jämt håller. Brevik är en galning, men han är knappast ensam om att vara det. De tankar och åsikter som han ger uttryck för har jag hört tidigare, många gånger. Av Nazister som ring och hotat mig, av Sverigedemokrater som debatterat med mig och av anonyma åsiktsmaskiner som lämnat sina slemmiga avtryck i mail till mig och i kommentarer på min blogg.

Detta massmord kommer att överskugga politiken för en lång tid framöver och mitt fokus kommer tveklöst att ligga på att bevisa att Anders Behring Breivik inte var en ensam galning, han var en galning i gott sällskap. Han var möjligtvis ensam i sitt vansinnesdåd, men han åsikter om vad som är hotet mot vårt samhälle delas av många. Ett samhälle som accepterar alla våra olikheter skapas inte genom att införa burkaförbud, språktest och hårdare flyktingpolitik. Att genomföra sådana förslag vore att ge efter för dem som vill fokusera på skillnader och ge hatet näring.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / Aftonbladet4 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 / DN / DN2 / DN3 / DN4 /DN5 / DN6 / SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / SvD5 / Aftonbladet5 /

Nymedia på detta:
Johan Westerholm / Thomas Böhlmark / Anna Ardin / (S)ebastians tankar / Peter Andersson / Lars Bäck / Ulf Bjereld / Martin Moberg / Lena Sommestad / Röda Berget / Peo Wågström / Roger Jönsson / Håkans blogg / Peter Högberg / Alltid rött alltid rätt / Tokmoderaten / Anna Vikström /

Krassman / In Your Face

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte bra att du har nedräckning till nästa val, jag med. Då kommer SD att ha 25% av rösterna, kommunisterna åker ur Riksdagen, kanskje KD också.

Krassman sa...

Rodry:
Ge mig din email adress så skall jag skicka dig koden till räknaren, om du vågar? Sedan så kan du glömma det där med dina 25 procent. en fjärdedel av svenska folket kommer aldrig att rösta på landsförändarna i SD.

Illwill sa...

Det är sådana som du som skapat ett samhälle som gör så att psykiskt sjuka människor begår sådana här extrema handlingar.

Ni (ditt parti) lägger ner psykvården, släpper in hundratusentals kriminella analfabeter och förolämpar det folk ni är tänka att representera.

Tanken är att politiker ska arbeta för sitt lands väl, inte offra sitt land för andras väl.

Jag ser dig som en rent ond människa, just för att du följer en ideologi som har förstört Sverige...och du fortsätter försvara din motbjudande människosyn.

SD kommer inte få 25% av rösterna 2014, vi får bli glada om de tar tvåsiffrigt, men med lite tur så blir vi av med det ena kommunistiska partiet och kanske Centern och/eller KDS också. I vilket fall så lär Socialbidragsdemokraterna hålla sig under 30% och sakta tyna bort så att den andra falangen av 7-klövern får...förstöra Sverige på nästan exakt samma sätt.

Aja, SD kommer få mer och mer makt. Frp är störst i Norge idag och lär tillsammans med Höyre ta över nästa val (de borde egentligen styra redan idag, men Norge har som bekant ett system liknande det i USA där vissa röster är mer värda än andras). Dfp blir större och större, Sannfinländarna blir större och större...även om vårt folk är patetiskt och alltför mycket litar på svensk (lögnaktig) media så är det bara en tidsfråga tills de vaknar.

För varje våldtäkt, för varje misshandel, för varje ungdomsrån så tjänar SD röster som aldrig kommer läggas på ni förrädare igen. Och ja, jag vet att Anders Breivik kallade politiker för förrädare...killen må vara psykiskt sjuk, men en del saker fick han rätt (till skillnad mot dig och ditt parti).

Ha en bra dag, hoppas du börjar tänka snart.

Krassman sa...

Ilwill: Vilken duktig likten anonym åsiktsmaskin du är. Lite längre utläggningar om vad du anser är rätt och riktigt så har du snart dina 1500 sidor och det är dags att köpa konstgödsl, ditt ynkliga lilla liv.

Precis som dina gelika och din norska vän så vänder du ditt hat mott oss Socialdemokrater, som lagt grunden för hela denna välfärdstat som Sverige är. Du är en vanära för nationen och det största hotet mot vårt samhälle och vårt folk, precis som din vän Anders Behring Breivik.

Vågar du stå för dina åsikter med ditt sanna namn och din riktiga identitet, din fega fan?

Hanna sa...

Illwill: Hela Norge står enat, alla partier. Alla är eniga om att denna handlingen är gjorda av en man som inte har en plats i detta samhälle!

Socialdemokratien kommer aldrig tyna bort. Inte så länge rättvisa finns.

Ursäkta språket men hoppas du får en förfärligt dålig kväll, och du - få fingern utav ***** och börja att tänka!

Öbon sa...

Jag tänker på alla de unga människor som blev kallblodigt mördade av denne vansinnige man.

@Rodry: din dröm om 25% för SD i nästa val är just bara en dröm.

@Krassman: gillar din beteckning av SD som landsförrädare. Får jag använda den?

Krassman sa...

@Öbon: Självklart, slit den med hälsan.

Anonym sa...

"Ett samhälle som accepterar alla våra olikheter skapas inte genom att införa burkaförbud, språktest och hårdare flyktingpolitik."

Jag vill ha ett samhälle där alla åsikter accepteras och respekteras, utom de som uppmanar till olagligheter givetvis. Det har länge funnits en politiskt korrekt lista på vad som är OK och det som är utanför denna lista är det inte. Vi skall inte ha åsiktsförbud, diskussionsförbud eller t.o.m tankeförbud.

Håller du med?

Krassman sa...

@BG: Jag har aldrig sett någon lista på vad som är politiskt korrekt, och jag vet inte vad som kännetecknar något som politiskt korrekt egentligen.

Ett samhälle där alla åsikter accepteras och respekteras är jag helt med på, men det som du skriver om att uppmana till olagligheter förstår jag inte riktigt.

Stoltenberg sa att man skall möta hatet med mer öppenhet och med mer demokrati, det tror jag är det enda sättet man kan hantera terrorn på. Det är genom att erbjuda alla möjligheter att förverkliga sina liv på som vi skapar jämlikhet, mellan alla raser och människor.

Steffe P sa...

En nobel tanke i ditt sista inlägg Krassman och jag håller helt med. Men om det bara är NÅGRA av oss som följer denna linje faller det hela lite grann. Det räcker liksom inte bara med att vi här i lilla Sverige eller Norden gör och tycker detta när folk i större delen av resten av världen krigar, mördar och terroriserar varandra? OCh här har vi själva kärnan i det hela eller hur? Alla andra tycker inte som vi. Och kommer aldrig att göra det, tyvärr. Vad vi inte kan fortsätta att göra är att bara tro att om vi är öppna och snälla så löser sig alla problem. Vi MÅSTE börja bli realister och se båda sidorna av myntet - både allt det bra och goda och allt det mindre bra och problematiska. Att blunda för det ena är det värsta vi kan göra och det är precis det som ber dårar som Breivik bränsle.

Krassman sa...

@Steffe P: Tack, visst är detta ett problem och att folk ofrån olika kulturer och grupper motarbetar varandra är inget nytt, inget unikt, och inget som är lätt att motverka.

Det som får grupper att vända sig mot varandra är berövandet av den andres frihet. Olof Palme sade en gång "alla folks frihet, hela världens fred" och jag är fullt övertygad om att det är lösningen.

Lösningen i Sverige, Norge, Tibet, Angola, USA, ja oavsett vart i världen du befinner dig.

Anonym sa...

Fast nu är det ju så att just definitionerna av just frihet skiljer sig åt en smula, beroende på vart i världen man befinner sig.

Eller är en nivellering av begreppet en förutsättning för dess implementering månne?