måndag, september 24, 2007

Hålla er i skinnet i kväll

Med tanke på de incidenter som hänt under veckan så kan man ju misstänka att det kommer bli ett jävla fiasko i kväll på derbyt mellan AIK och Djurgården. Chansen att påstådda "fans" kommer att hålla sig lugna och njuta av matchen är väl tyvärr minimal. Det blir väl som tidigare att vi skattebetalarna för stå för stålarna när onödiga polis kostnader måste betalas. Av totalt fyra miljarder (budgeten för polisen i Stockholms län) slukas 10–15 miljoner av matcherna. I fjol kostade insatserna från 300000 kronor till 800000 per match och visst kan en del av polisens kostnad vara försvarbar, men knappast dessa siffror.
Kom igen nu, gör mig inte lika besviken som förra gången.....

Vi har tidigare sett hur MC-träffar fått betala enorma summor för polisbevakningen på vissa evenemang och detta utan att det varit några större ingripanden från deras sida. Det är inte acceptabelt att vissa grupper i samhället måste betala miljonbelopp för polisens tjänster medan andra frias helt. Nu är inte kostnaderna kring bollvåldet den stora frågan i sig utan det är beteendet som är det allvarliga. Men att visa vad det kostar samhället kanske kan leda till att det är fler som kommer att förespråka nolltolerans mot bollvåldet. Så var det bara en sak till i den här frågan. Se till att AIK krossa Djurgården, i matchen alltså.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hata dif

Krassman sa...

Johan: Hata är ett starkt ord, skall vi säga ogilla istället? Känns kanske inte så derby å andra sidan....

Anonym sa...

Hur mycket tjänar inte staten på en match som den här? Moms på biljetter och moms på matc och dryck. Skatteinkomster från alla som jobbar med matchen, direkt eller indirekt. Moms på merchandise och TIFO. Så i slutändan så gör nog vår stat en skaplig förtjänst på kvällens drabbning.

Anonym sa...

Derbydags. Fest på läktarn? Knappast. Fulla idioter som bölar intelligensbefriade ramsor. Massor av poliser och vakter som får rensa upp bland drägget. Vandalisering på och kring arenan. Och så - som vanligt - ledare för klubbarna som skyller i från sig, det är ju inte ett problem för fotbollen utan ett "samhällsproblem". Och då blir det plötsligt lätt att bara välta över ansvaret på "nån annan".

AIK eller DIF? Ärligt talat, det är som att välja mellan varm eller kall skit. Lika äckligt båda två. Spola!

Anonym sa...

DIF kommer att krossa Gnaget och ta SM-GULD ännu en gång. Blåränderna går aldrig ur!!

Krassman sa...

Anonym: Självklart så skapar ett evenemang som detta mycket klirr i statens kassa. Men den momsen hade väl kommit in utan att supporters hade varit ute på stan och slagits.

Jag kanske har missförstått din kommentar eller så har du missförstått hela mitt inlägg. Var god förtydliga vad du menar, tack.

Krassman sa...

Anonym: Hårda ord, dock mycket tänkvärda. Dock har du fel i valet mellan AIK och DIF.

Östen: Vi får väl se. Jag tror och hoppas verkligen inte det men lovar att gratulera dig om nu din fruktansvärda önskan går i uppfyllelse.