lördag, september 29, 2007

Efterskalv från derbyt

Wannabe "huliganer" slogs i centrala Stockholm under natten mellan fredag och lördag. Enligt Stockholmspolisen så var det supportrar till AIK och Djurgården som slogs fram och tillbaka mellan Slussen och Drottninggatan.

En stolt far visar för sin son vad fotboll handlar om.

De första bråken rapporterades vid 01-tiden och de sista vid 04-tiden. Ingen person ska ha förts till sjukhus och ingen har gripits. Det är väl ganska tydligt att derbyt i veckan var alldeles för lugnt för dessa clowner, så de var tvungna att försöka få till en riktig fight ännu en gång. Tydligen så var väl detta också ett misslyckande och med andra ord så klarar dessa nötter inte ens att slåss som man skall. Det är väl dags för barnungarna att börja träna om de skall bli riktiga huliganer när de blir stora.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dom här har inget med fotboll att göra. Dessa bråkstakar skulle slåss med allt och alla fastän inte fotbollen fanns. Det är hela samhällsklimatet som återspeglas på gatorna. En frustration över att ens liv inte fungerar som "normerna" säger. "Är man inte bra på något, kan man vara bäst på att vara sämst"

Krassman sa...

Anonym: Både ja och nej. Det har med fotboll att göra men inte det som pågår på planen. Det är den utlösande och gemensamma faktorn för dessa påstådda supporters att hetsa varandra till detta masspsykotiska handlande. Att skylla på samhället för att slippa ta ansvar för sitt eget agerande är ju oxå ett sätt att fly. Kolla serien på Discovery om huliganer. http://www.discoverychannel.se/emea/hooligans.htm

Anonym sa...

Ja...jobbade i går när det var den traditionella markanden i Norrtälje. brukar vara en lugnt tillställning. KAnske någon lite överförfriskad ungdom men annar så....I går bröts den trenden. Många ungdomar slöt upp på stadens gator för att man "hörde" att det skulle bli bråk. En del för att titta på det kanske uppstående bråket, andra för att man ville vara med om något skulle hända.
Personligen så har ju nu under några år sett ett mönster hos vissa ungdomar. Det spelar inte så stor roll vad ett bråk handlar om...utan mer att det finns en anledning till att få utlopp för en stor inbygd aggresion som det inte vet hur de ska tackla. Genom bråk kommer ilskan ut.
JAg ser att vissa ungdomar som jag känenr "vandrar" runt och hittar nya forum och arenor för att slåss. Flera som varit aktiva inom höger extremism, har nu vänt sig mot fotbollens arenor. Där får de nu också ett värde genom sk huligan-fasoner. Bombarjackor och stålhättor har bytts till Burberry kepsar och lacoste-sneekers. Kostymen har blivit en annan men innehållet: aggresioner lever vidare.

Det är aggresionen vi socialarbetare måste fånga och arbeta med hos dessa unga människor.

Krassman sa...

Sofie: Att det finns en koppling mellan extremhögern och fotbollsvåldet är känt sedan tidigare men det är verkligen skrämmande att våra unga söker sig till våldet för att kunna få utlopp för den samma. Denna uppbyggda och inbyggda aggresion måste komma ut, inte på detta sätt bara. Har du sett rapporten idag om att självmorden hos unga kvinnor ökar. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=700278