onsdag, september 05, 2007

Odenberg är en "riktig" moderat

Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår, erfar Ekot. Odenberg har kraftigt motsatt sig de förslag till besparingar inom försvaret, som bland annat finansminister Anders Borg talat om. Enligt TT ska handelsminister Sten Tolgfors efterträda Odenberg. Klockan 13 håller Mikael Odenberg en presskonferens. Mikael Odenberg har varit försvarsminister sedan valet i höstas.
Tredje ministern hoppar och det är 1109 dagar kvar till valet

Uppenbart är att Odenberg är en "riktig" moderat som värnar hårt om polis och förvar och ser dessa områden som de viktigaste borgerliga arenorna. Sprickorna i den borgerliga alliansen är uppenbara mellan de olika partierna men detta senaste visar på sprickan som finns inom moderaterna. Vi får väl se när Reinfeldt nu vågar skita ner sina händer och ta tag i detta med de politsika sprickorna i regeringen och inom partiet.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har Reinfeldt med saken att göra? Han är ju bara en marionett som statsminister och har inget att säga till om. När Borg visslar så kommer den våta hunden.

Unknown sa...

Antligen !!! Finland far 4 ggr sa mycket pang for pengarna. Borja med att lagga ner flygvapnet. Har ingen som helst nytta i forsvaret med sin lilla numerar.( ca 50 fpl som ar stridsdugliga)
Samtidigt ar fv bara till for saab det ar prio ett i fv.

Alexandra Einerstam sa...

Sten Tolgfors?! Vad har han gjort? Han har ju nästintill varit osynlig!

Anonym sa...

Som nån påpekade nånstans - minns faktiskt inte var. Nu när vi i praktiken lägger ner hela vårt försvar får vi se till att slicka röv både till höger, vänster, öst och väst. Dvs det som kallas neutralitet.

OM den ryska maffian eller säg knarkligorna från Balkan skulle vilja invadera Sverige vore det lätt. Vem skall stoppa dom?

Visst kan vi dilla om världsläget och hur fredligt det är i Europa numera men det kanske ändras fortare än vi vill.

Fast å andra sidan. Bara folket i Falukorv får se på Idol, Sportextra, Postkodmiljonären och fotbolls-VM bryr man sig nog inte så mycket...