torsdag, september 13, 2007

Mjukstart för Ewa Björling

I makarna Björlings bygglov från 2002 framgick det av ritningarna att husets baksida bara skulle ha en våning. Paret byggde ytterligare en våning, i strid med bygglovet. Dessutom fraktade Björlings bort jord så att den undre våningen fick ett helt annat utseende. Ekerö kommun har sedan 2005 hotat Björlings med böter om de inte följer de ursprungliga ritningarna men trots det har villan ännu inte byggts om och ärendet ligger nu hos länsstyrelsen.
Reinfeldts stolthet, Ewa Björling här talande för Israel-05
Ewa uppger att hon informerat statsminister Reinfeldt om frågan men då kan man ju verkligen fråga hur allvarligt hon och tidigare ministrar tar på sina skyldigheter och de moraliska principerna. Har ingen av de tidigare ministrarna som avgått eller gått i väggen uppfattat att svartjobb, skita i avgifter och strunta i bygglov INTE är okej, i alla fall utanför moderatar kretsar. Ewa Björling vittnar om att det mer eller mindre okej att fiffla och trixa, i alla fall om man skall bli minister för Moderaterna. Annars hade hon nog förklarat hela ärendet.

Tobias Billströms betalade inte tv-avgiften i tio år av "politiska skäl”. Cecilia Stegö Chilò betalde inte heller TV-avgiften och hade anlitat svart hemhjälp. Maria Borelius hade även hon använt svarta tjänster som ledda till att hon helt hoppade politiken. Ewa Björling har oxå anlitat svart tjänster och det ser ut som att detta agerande är kultur inom de höga moderata kretsarna. Nu tycker jag synd om Norrtäljes Moderata kommunlåd som "bara" blev av med körtkortet förra veckan. Han kommer aldrig få bli minister om han skall hålla på så där.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det raljanta inlägget antyder att du tycker ALLA sossar har rent mjöl i påsen? Lägg ner Kassman du är ju en del av den förlorande sidan som dessutom inta kan smälta det. Hahahahah....

Krassman sa...

Anonym: Kanske inte alla sossar följer lagen, men dock ser vi det inte som meriterande att använda svartjobb och strunta i regler som det passar. Klarar du inte av sanning och kritik får du nog ta och läsa någon annans blogg.

Anonym sa...

Nä du. Jag kommer att glida förbi här nu och då för att få mig en påminnelse om vad det var vi röstade bort. Enögd maktfullkomlighet, betonghäckar, flumskola, visionslöshet, bakåtsträvande osv. Dessvärre har vi ju istället fått se S verkliga jag: ett jävla gnäll, mer visionslöshet, vägran att godta valresultatet och ett yrvaket uppvaknande til det 21a århundradet. Palme är död sen länge, Persson bygger svart i Sörmland. Mona verkar inte ha någe vidare gnista. Vi väntar på utmananren...

Krassman sa...

Anonym: Du har en övertro på billiga påståenden och argumnet som är fulla med åsikter men helt saknar insikter. Ditt sätt vittnar om att du fortfarande sitter i oppositionsrollen och har en bottenlös bitterhet i dig. Du har fler likheter med Maud Olovssons än du någonsin kan ana vilket måste kännas otroligt jobbigt.

Detta sossehat förblindar insikten till det egna politiska tillkortakommandet och är ett karaktärsdrag hos sådana som dig som aldrig kommer att få chansen att ta ansvaret fullt ut. De som ständigt får rollen som medgångs populister.

Du skriver om att godta valresultatet och man kan tolka det som att politik inte är något som du har ett större intresse för eller begriper dig på. Om du fortsättningsvis kommer besöka In Your Face så försök att berika dina medmänniskor istället.