tisdag, september 25, 2007

Inget allvarligt, fem gripna och fight i city

Det var vad Ann-Charlotte Wejnäs vid Stockholmpolisen rapporterade efter derbyt mellan AIK - DIF. Det visar dock hur avtrubbad man själv och polisen blivit när dom summerar det som en relativt bra kväll när det bara gripit fem personer efter ett derby.

Får vi se ett derby utan gripna under 2007?

Det var kanske för tidigt på kvällen för att vara riktigt glad över resultatet. Vid 01.00 rapporterades ett större bråk inne i centrala Stockholm. På Vasagatan uppger polisen att de särat på två grupper av sammanlagt 100 stökiga supportrar, och även på Malmskillnadsgatan och på S:t Eriksplan uppstod handgemäng. Jag undrar om vi får se ett Derby utan bråk och gripna under 2007. Det skulle vara något att fira det, jämfört med oavgjort mot Djurgården.


Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Antar att du menar "inga gripna eller skadade under 2008"... 2007 är ju rätt så slut nu...

Krassman sa...

DIF: Är det inga fler derbyn kvar?

Anonym sa...

Du njuter av att dom tog några eller vad?
Nej inga fler derbyn kvar.

Krassman sa...

Anonym: Nej jag njuter verkligen inte av detta trams med påstådda supporters som skall leka krig på matcherna. Då får vi hoppas att vi slipper se gripna eller skadade på derbyn eller någon annan match för den delen under 2008.

Staffan sa...

Man kan undra varför det är just fotbollssupportrar som bråkar. Ishockeymatcher brukar gå relativt lungt till. För att inte tala om bandy, tennis och schack.

Krassman sa...

Staffan V: Sedan kan man även undra varför det bara är på killarns matcher som det är bråk. Har aldrig sett eller hört att det sker i damallsvenskan till ex.

Anonym sa...

Kan det vara så att fotbolls "supportrar" är små, rädda individer, som saknar mamma och pappa och som nåstans egentligen vill krama andra killar? Men som på gymet och via anabola och sprit kommit lite snett i tillvaron? Och som tror att AIK och DIF kan ersätta ett liv?

Krassman sa...

Anonym: Det var fräna ord men jag kan ju inte säga att jag inte själv tänkt dom någon gång. Det är tragiskt. Har du sett serien om fotbollshuliganer på Discovery?

Anonym sa...

Det var ju ishockeyn i sverige som födde huliganismen. När fotbollen sen kom till sverige 94 så tröttnade folk på ishockey. Men det inträffar ju fortfarande supporterbråk vid hockeymatcher på landet.