måndag, november 07, 2011

1071 dagar kvar till valet


Sitter och läser United Minds/Aftonbladets opinionsundersökning och DN/Synovates förtroendemätning mellan landets statsminister och det största oppositionspartiets utmanare till posten. Analyserna av de båda ser ut att dominera agendan inom gammelmedia så väl som hos bloggare, och genomgående så är det läget för oss Socialdemokrater som ligger i fokus. Vi vet alla att vi kommer se ett ras i opinionen pågrund av frågeställningen kring Håkan Juholts boende, vi vet även att varje gång detta faktum presenteras så kommer det presenteras som en nyhet och vävas in andra typer av tolkningar. 

Jag är inte känd för att ha så mycket tålamod, snarare tvärt om. Vi Socialdemokrater har otroligt mycket att göra både när det gäller vår organisation och vår politik, men att som nu falla in i klagokören att det går alldeles för långsamt tänker jag inte göra. Den budgetmotion som presenterades en vecka innan Aftonbladets scoop kring Juholts boende fick Moderaterna att sätta in en ”blixtkampanj” mot dess innehåll, något som vittnar att Moderaterna ser att den har potential att utmana. Detta verkar dock fallit helt i glömska när man läser tyckare och tänkare som nu deklarerar kris och katastrof.

Efter scoopet om Juholt så har vi Socialdemokrater unisont konstaterat att det nu bara återstår hårt arbete, och mycket av det.Men vad vi inte skall göra är kasta oss ner i verktygslådan och böra agera utifrån det rådande opinionsläget. Den politiska grunden som presenterades i vår budgetskrivelse är bra, och den skall utvecklas. Vår organisationsutredning, under ledning av Carin Jämtin, skall ges möjlighet att bli ett relevant för vårt parti, och även det kräver hårt arbete och tid. Vi Socialdemokrater måste hålla huvudet kallt och ha blicken framåt, dyker vi ner i verktygslådan och börjar leta efter en quickfix så kommer vi aldrig att vara relevanta för väljarna i valet 2014.  

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaaaaa du gör mej glad :)) /Carina Gunnarsson

PeO sa...

Man Juholt gör ju helt fel! Nu åker han runt och pratar med partimedlemmar runt om i landet. Dom är redan frälsta (får man väl anta). Det är inte dom som behöver övertygas ANNAT än av Juholt själv för att hsn skall få sitta kvar. Utåt sett agerar han ju precis som en gammal gråsosse - dvs vänder sig innåt, trixar i det fördolda, utan insyn och vad som är på modet idag - tranparens. Väljarna ser bara en rygg vändas mot sig när det egentligen borde vara en Juholt som agera kraftfullt utåt för att lugna väljarna. Precis som jag skrivit många gånger är detta ytterligare ett tecken på att S lever i forntiden då man var "det enda partiet". Idag är det andra bullar som gälelr och väljarna giller inte smussel eller vad man uppfattar som hemlighetsmakeri. Tyvärr!