onsdag, november 16, 2011

Hatten av för Weiderud

Ordföranden för den Socialdemokratiska rörelsen tro och solidaritet, Peter Weiderud, slår huvudet på spiken när han i dag uppmärksammar att den Socialdemokratiska kriskommissionens dokument som blivit en hyllvärmare. Det glädjer mig att dagar som dessa, då det verkar gå tretton på ett dussin av Socialdemokrater som endast har gnäll att leverera, att det finns de som har ett förslag till en väg framåt, eller i alla fall till en väg bort från det rådande. - Grundproblemet är att vi har varit lite för förtjusta i vår historiska framgång, och det har gjort oss väldigt obenägna att tänka nytt och svara upp mot de krav som väljare i dag ställer, skriver Weiderud i ett sms som läckt till Expressen.

Vi Socialdemokrater vill inget heller än att politiken skall ligga i fokus. Vi vet att opinionsläget och förtroendet för Håkan Juholt skulle sjunka efter den svarta vecka då hans bidrag för sitt boende var medias viktigaste nyhet. Vi vet att läget kommer bli bättre och vi vet att det kommer bli det då vi får tala om de klyftor som växer i Alliansens Sverige. Vi vet att när vi talar om att blöjorna vägs på äldrevården, barnfattigdomen fortsätter att sprida sig, antalet som lever på socialbidrag ökar och att ungdomsarbetslösheten ligger på hissnande nivåer, så lyssnar opinionen.

Vi vet att vi har mycket att göra och viktigare saker att göra än att gnälla. Vi behöver kavla upp ärmarna och se på vårt eget engagemang och komma med idéer som syftar till att återta det politsika samtalet. Dagens tack går till Peter Weiderud som levererar mer än bara det som kallas kärleksfull kritik, han väljer att levererar lite innehåll oxå, ett innehåll som blivit en hyllvärmare. Om materialet är det som kommer få oss att komma loss ur det förlamande greppet som den kärleksfulla kritiken som uttrycks vet jag inte, men det är i alla fall en ansats.

Gammelmedia på detta:
SvDAftonbladet / DN / SvD2 / Expressen / Aftonbladet2 / SvD3 / Aftonbladet3 /

Nymedia på detta:
DHE / Tokmoderaten / Röda Malmö /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Helena Ericson sa...

Hatten av för din analys. Kanonbra!

Parkstugan/ Helena Ericson

Inge sa...

I kommentaren skrivs:
Vi vet att vi har mycket att göra och viktigare saker att göra än att gnälla. Vi behöver kavla upp ärmarna och se på vårt eget engagemang och komma med idéer som syftar till att återta det politiska samtalet.

Det är det bästa jag läst sedan drevet mot partiet och Johult började.

Jag känner våra partiledare och har samarbetat med bl.a. Olof Palme.Han och några till var utsatta för högerpressens försök att skandalisera. Nu måste vi samla oss till en offensiv. Det måste vara slut på den deprimerande defensiven.

Anonym sa...

Weiderud vill väl att Allah ska ta över i Sverige...

Anonym sa...

Din partikamrat Tord har kopierat ditt inlägg rakt av och utan att ange källa.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=52826