fredag, november 04, 2011

Nu räcker det!

Enligt 1974 års regeringsform har kungen inga politiska befogenheter och ska inte ta ställning i politiska frågor. Det finns alltså ingen regel om att kungen inte får uttala sig i politiska frågor, som många tror, men det är en etablerad norm att han inte gör det. Nu rullar ett inslag på radio där man är kritiska till att kungen uttalt sig om krisen i Grekland och hur den sittande Giorgios Papandreou hanterat frågan om folkomröstning till EU:s krispaket.


Nu räcker det ta mig f..! Jag är ingen kungakramare, tvärt om. Men om det när är ett sådant stort problem att gubben har åsikter så kanske media och alla andra skall sluta fråga honom saker och ting. Måste landets konstution tas upp varje gång han öppnar näbben eller? Kungen har väl hela sin lilla skalle full med åsikter, och sett till nivån som du brukar ligga på så kan det inte vara någon stor sak att hantera dom. Nu verkar rena konstitutionspaniken råda så fort han har en åsikt, lägg ner.....

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / SR / Di / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
SSV / Skäggmesens Atlas / DHE / Human LabRat bloggar / Lapsus Dei /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det ät ju helt rätt. Själv har jag för länge sedan tappat tilltron inte till Statschefen utan till våra journalister. Vad i helvete är nyhetsvärdet!? Borde ni inte gräva i en stundande världskonflikt USA-Iran eller insiktsfulla ekonomiska Euro-resonnemang? Men det är väl för svårt. Utkavla läckta Zlatan-citat, Bonde-Per är väl mer er intelektuella nivå!?

Eva in Athens, Greece sa...

Håller fullständigt med, men det är ju sådant som folk vill läsa tydligen...

Karl Marks sa...

Den enkla lösningen är ju att han helt enkelt håller käften. Han har aldrig och kommer aldrig att ha ett enda vettigt ord att komma med. Han borde hålla sig till sina sportbilar och att åka ner till Franska Rivieran på semestern. Eller helt enkelt abdikera.