torsdag, november 17, 2011

Klart Ulla flyger business

Den ologiska medialogiken arbetar nu för högtryck för att visa att man kan granska och leverera svarta rubriker för Moderater och inte bara Socialdemokrater. En balans i rapportering och granskning i dagens drevande är avgörande för att medias trovärdighet skall kännas på något sätt relevant. Lever man efter devisen att drevet drivs av folket, läs Eva Franchells förklaring, så måste även rättvisa skipas mellan vilka man riktar drevet mot.

Frågan är ju nu om det egentligen är någon som bryr sig om att skattebetalarna får ta notan för att Libefraumilch drickande Moderater flyger business class till New York och bor på lyxhotell i tjänsten. Eller om detta drev som drivs av folkets vrede, som på så sätt blir medias engagemang, är att kasta pärlor för svin. Finns det ett folkligt vrede mot att trafikborgarråd Hamilton (M) motiverar sin flygbiljett för 33 000 kronor med att hon ville vara utvilad och redo när hon landade? Jag är inte övertygad om detta, jag tror nämligen att hennes agerande är förväntat. Se bara på stormen av upprörda kommentarer och bloggares inlägg...suck.

Visst tycker jag att det är skamligt och ett slöseri med skattebetalarnas pengar, precis som alla andra fall när skattebetalarnas pengar går till taxiresor i överflöd, lyxmiddagar och annat som välbetalda politiker kan betala för ur egen ficka. Ulla Hamlitons agerande kommer inte leda till krav på hennes avgång, det kommer inte leda till en förtroendekris och sjunkande siffror i opinionsundersökningarna. Att Hamilton slösar med skattebetalarnas pengar förvånar nämligen inte, det förväntas. Klart hon skall flyga business class, hon är ju Moderat trafikborgarråd, och dom gör sånt. Inte helt oväntat så ställer sig finansborgarrådet, Sten Nordin (M), bakom Hamiltons agerande och tycker priset är rimligt.

Gammelmedia på detta:

DN / Aftonbladet / SvD / Expressen / DN2 / SvD2 / SvD3 / SvD4 /

Nymedia på detta:
Västgötskan / Röda Malmö / Roggansblogg / Ericas tillhåll / Ett hjärta RÖTT / Jens tyckeri / Kommunisternas blogg / Helena Palena / Thoughts and reflections /
Krassman / In Your Face

7 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Klockrent inlägg... hon är ju moderat och därför blir det inga ramaskrin kring detta slöseri med skattebetarnas pengar

Anonym sa...

Om ni orkar ta er tid att kolla Juholts reseräkningar så ser ni att han oxå flyger business (27 lök) och bor på 3 nätter på hotel för 8 lök.

Alla politiker är såna här oavsett höger eller vänster.

Anonym sa...

Läste att det var 3 stycken som åkte. Kan hålla med om att åka business kanske inte är nödvändigt?

Men å andra sidan åkte Bosse Ringholm i regeringsflygplanet till en fotbollsmatch. (tror det var Paris?)Då var det ingen socialdemokrat som klagade.

Det finns lika goda kålsupare i båda lägren.

Tony Norrbäck sa...

Så, vad är din poäng rent konkret?
Att samtliga fötroende valda är hänvisade till ekonomiklass hädanefter? Och helst Ryanair?!

Krassman sa...

@Anonym 14:54:00
Ja visst, det är inte heller det jag skriver om. Jag skriver om det faktum att det är uppror om en Socialdemokrat gör det, men att det närmast förväntas av en Moderat.

@Anonym 17:29:00
Jo då, det var många Socialdemokrater som tyckte att regeringens resurser borde användas bättre.

@Tony Norrbäck:
Min poäng är att belysa det skenheliga i detta "drev" som nu media tar upp. Kanske var lite otydligt men det är ändå det jag vill belysa,samt det faktum att ingen bryr sig när en Moderat använder våra skattepengar med dåligt omdöme.

Anonym sa...

Att vara 'Ny Moderat' idag och slösa är värre eftersom de nu gör allt de kan för att vara ett arbetarparti.

Att de sen försvarar sina handlingar med näbbar & klor visar ju bara på att de aldrig varit och aldrig kommer bli folkets (arbetarnas) representanter.

Sur PeO sa...

Vi har ju (vi folket) alltid tjatat om att politikena skall vara "som folk är mest", dvs vanligt folk. Vad nu vanligt folk egentligen är. Nu har vi såna politiker och då duger det inte heller.

Vad jag menar är att myglare är vi alla om tillfälle ges. Skattesmitare, svartjobbare, fortkörare, snattare, låter arbetsgivaren betala småsaker om det går, kastar sopor i skogen, vill inte betala Pavgifter om vi kan undvika det.

Att förska få det till nån skillnad på M, S eller MP eller V eller fan och hans moster håller inte riktigt. Det har ju Snorbromsen visar med eftertryck.