onsdag, november 09, 2011

Nordea-gate

På en direkt fråga så säger landets nuvarande finansminister, Anders Borg, vad de flesta tycker när det kommer till Nordea. Denna banks ledning verkar uppenbart ha ett omdöme för pensioner och gratifikationer som saknar motstycke. - Är man inte nöjd med sin bank bör man byta, säger Borg till media och vips så har Nordea-gate stigit i graderna. Bankens agerande gällande den våning som man köpt (som saknade badrum och kök) till sin utarmade vd har väckt ont blod, hos många.

Att en bank köper en fastighet, och renoverar den till en kostnad på närmare 30 miljoner är ju i sig inget som är värt att höja ett ögonbryn för, men att göra det för sin vd som tjänar 10 miljoner per år får däremot många att resa ragg. Borgs uttalande är bra, men det skall bli intressant att se vad han tänker göra mer konkret åt saken. Här har språkröret Fridolin för Mp helt rätt i sin kritik mot en saktfärdiga Borg som skall vänta med att ta i frågan tills den kommande bolagsstämman.  

Staten är Nordeas näst största ägare så varför vänta? Det saktfärdiga agerandet pekar som vanligt på ambitioner låga som lågvatten. Några som däremot lägger mer tyngd bakom orden kring Nordeas agerande är Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson som levererar en riktig vass sak i SvD på ämnet. Nordea är med detta på väg att passera ett nytt rekord i negativ media bild på en och samma dag. Sågade av både en finansminister (avgående) och minst två partiledare (en blivande), stort grattis till Nordea.


Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen /Nymedia på detta:
Jonas Sjöstedt / SSV / Röda Malmö / F! västra Götaland / ActNow / Kildén & Åsman / Lasses blogg / Homo Politicus / Sideriska siktet / Inga Magnusson /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Cosmoskitten sa...

Är man inte nöjd med ledningen in en bank som man äger, så bör man byta ut den.