söndag, maj 02, 2010

Anders Sorg fick bita i gräset

Hade inte tänkt att blogga ikväll, men kan inte motstå. Debatten på kvällens agenda mellan Thomas Östros (S) och Anders Borg (M) var ju bara för rolig. När Östros bad Borg om att vara lite gladare, och visa lite framtidsoptimism trodde jag att jag skulle smälla av. Till och med min morsa som är på besök sade när debatten började - Men gud vad nervös Borg är. Ni som såg debatten vet att hon hade rätt. Borg var trängd i ett hörn, och är efter debatten ännu mer trängd i detta hörn.


Borg sluggade vilt och talade om skattechocker och vältrande av kostnader över på konsumenterna. Höjt bensinpris kommer att bromsa Sverige in i ekonomiskt stillestånd och den borgerliga regeringen har återupprättat jobblinjen. Östros log, och var lugn. Visst förstår folk att vi måste göra något år klimatkrisen, och visst har folk råd att betala 30 kronor mer i månaden för bensinen. Visst har den som tjänar 50 000 i månaden råd att avstå 250 kronor i jobbskatteavdrag för en bättre välfärd och minskade klyftor.

Den borgerliga regeringen har inte klarat jobben. Sjukförsäkringen, försämringen av A-kassan och att klyftan mellan pensionärerna skall bestå är en politisk agenda som Anders Borg varit med att skapa. Det kommer att kosta den borgerliga regeringen valet, men ännu värre är vad detta har kostat de som varit förlorarna av den borgerliga politiken. Förlorat i grusade framtidsdrömmar och möjligheter till ett rikare liv.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / Expressen / Aftonbladet / SvD

Nymedia på detta:
Johan Westerholm vs Kent Persson / Alltid rött alltid rätt / Emil Broberg / Per Altenberg / Thomas Ardenfors
/ Tord Oscarsson /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Thomas Östros går från klarhet till klarhet. Han vann duellen i Agenda klart mot tofsmesen Borg, och blir en ypperlig finansminister. Därom råder ingen tvekan.
/Lars Eriksson

Anonym sa...

In your dreams...
Östros var den som tar priset för sämst verklighetskontakt. Att Sverige under Alliansens ledning går ut som bäst i klassen lämnar inte röran någon ro. Under Östros så lär vi snabbt gå om Grekland, åt fel håll...

Steffe P sa...

Som vanligt är det väl knappast hemmalagets supportar man skall be om en recension av matchen så att säga.

Cattis sa...

Den där människan... Nä, han har inte mycket koll! Jag är så j-a trött på att höra "en vanlig villaägare i Sthlms trakten", för det är så han tror att folk är som mest... Sorgligt Borgligt!

Du tog silver!
http://cattisb.wordpress.com/2010/05/04/final-varfor-skall-jag-rosta-pa-ditt-parti/