måndag, maj 31, 2010

Att fördöma är inte tillräckligt

Israel verkar helt ha gått i fällan när det gäller Ship to Gaza. Nu på morgonen rapporteras att Israelisk militär bordat de sex fartygen i konvojen och upp till 16 personer skall ha dödats. Enligt den privata TV-kanalen Arutz Esers källor anfölls de israeliska soldaterna av yx- och knivbeväpnade personer på fartyget, och öppnade då eld.

Isaels militär lägger locket på och har censurerar rapportering om att människor dödats, eller skadats och förts till sjukhus, efter uppgifterna i israelisk tv. Jag har fått känslan av att Israel har insett att de kommer att framstå som förlorare i frågan oavsett hur de skulle bemöta den annalkande konvojen. Att hindra den för dom att framstå som militanta och att släppa in den samma skulle ses som att de givit efter.

Oavsett vad som nu verkligen skett ombord så kan vi bara konstatera att Israel gått i fällan. Att påstå att fartygen med byggmaterial och förnödenheter skulle utgöra något militärt hot mot Israel kommer aldrig omvärlden att acceptera. Detta brott mot folkrätten och det faktum att Israel expanderat sin ”säkerhetszon” måste fördömas.

Dessutom anser jag att Israels agerande nu skall klarläggas för att sedan kunna anmälas till internationell domstol. Jag förväntar mig att UD och att Sveriges utrikesminister Carl Bildt agerar direkt och framför Sveriges syn på det inträffade när informationen finns tillgänglig. Endast att fördöma Israels agerande är inte tillräckligt, det kan vi redan nu konstatera.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / SvD2 / DN2 / Expressen2 / Expressen3 / DN3 /

Nymedia på detta:

Calle Fridén
/ Mats Engström / Jonas Sjöstdet / Roger Jönsson / Jinge / Rasmus Lenefors / Peter Andersson / Svensson / Scaber Nestor / Röda Berget /
Rödgrön / Jytte Guteland /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart att Israel gör rättvisa av detta problem.
Attackerades med yxor och eld.. klart att man ska skydda sig.

Jag hoppas Israel fortsätter och håller ordning på alla dessa terroristsympatisörer.

Krassman sa...

@Anonym
Ha ha ha, härligt med en ordentlig portion ironi så här till frukost. Tur att det inte finns en vettig människa skulle skulle resonera som du så ironiskt uttrycker dig. Förutom då kanske Israeliska militärer och de som vill framstå som tvättäkta loosers.

thinker sa...

jag undrar med alla fiber i kroppen vad som kommer hända med detta?
det är så sjukt och vidrigt, men ännu värre om den demokratiska"" omvärlden inte gör ngt.
usch asså pinsamma och hemska dom är