tisdag, maj 04, 2010

Det är skillnad på att ta och inte ta ansvar

Idag så har den borgerliga regeringen lämnat besked på vad man INTE tänker att göra om man vinner valet. De borgerliga tycker att politiken inte skall lägga sig i, utan att marknaden skall reglera. Det blev även tydligt igår när Reinfeldt kallade de rödgrönas klimat och miljöpolitik för att vara fylld av självspäkning.

Det var alltså Reinfeldts sätt att säga att den rödgröna oppositionens klimatpolitik kommer att påverka människors liv. Alltså en ny tappning av Bush gamla uttalande "The American way of life is not negotiable", när han satte stopp för att USA skulle skriva på Kyotoprotokollet. Så vad är det då alliansens inte kommer att göra om de vinner valet, jo följande "icke" är det som nu garanteras av de borgerliga. Jag har lagt till en förklaring så att ni läsare skall förstå vad deras inten verkligen betyder.

- Att inte höja skatten för vanliga löntagare =
Fortsätta att lägga tryck på sjuka, arbetslösa och pensionärer istället för att solidariskt dela på de satsningar som Sverige behöver göra för att skapa nya, och fler jobb.

- Att inte riskera statsfinanserna genom ofinansierade utgifter =
Sluta leverera underskott i statens finanser som man gjort tidigare år. Trots att man dessutom skall fortsätta sänka skatterna i framtiden.

- Att inte göra det dyrare att anställa unga =
Fortsätta subventionera alla företag som har unga anställda. Istället för att subventionera de som anställer en ung som är arbetslös.

- Att inte avskaffa RUT och ROT =
Behålla en subvention som närmast uteslutande används av rika som redan kan betala för sig. Försöker påskina att vi skall ta bort ROT-avdraget vilket är felaktigt.

- Att inte återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt =
Fastighetsskatten är inte avskaffad. Man tänker fortsätta med ett orättvist system som gör att de med "vanliga hus" subventionerar mångmiljonvillorna vid havet med höjda skatter.

- Att inte förtidsavveckla kärnkraften =
Fortsätta att cementera frågan mellan blocken istället för att söka en långsiktig politik för vår framtida energiförsörjning.

- Att inte införa kilometerskatt =
Inte påskynda övergången från tungtransport på väg till järnväg och ta utt en rättvis skatt på de som påverkar vårt klimat mest.

- Att inte kvotera föräldraförsäkringen =
Fortsätta låta kvinnor bestämma merparten av fördelningen. Dessutom försvaga deras ställning på arbetsmarknaden och deras ekonomiska utveckling.

- Att inte skjuta upp förbifart Stockholm =
Att inte låta Stockholmarna få avgöra den hittills dyraste vägbygget någonsin.

Man skall döma utifrån vad personer säger och gör, men man skall inte heller glömma vad personer väljer att inte säga och göra. Den borgerliga alliansen gör som så många gånger tidigare. Man lämna walk over och istället kräver svaren från oppositionen. Men inte mig emot, opinionen visar ju ganska tydligt att man fördrar politiker som vågar fatta beslut.

Gammelmedia på detta:
Expressen /Aftonbladet / SvD / SvD2 /

Nymedia på detta:
Annarkia /Peter Högberg / Ett hjärta rött /Thomas Ardenfors /Claes Krantz / Kent Persson / Amanda Brihed / Johan Westerholm / S-buzz


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: