måndag, maj 31, 2010

Mediakåt pajas eller ordförande för MUF?

Återigen så har opportunisternas opportunist gett sig in i debatten. Niklas Wykman som är ordförande för Moderata ungdomsförbundet förkunnar idag hindrandet av Ship to Gaza som en seger. Nu har Wykman verkligen överträffat sig själv. Genom att på Facebook skriva följande rader har han utan tvekan toppat sina tidigare tokerier och korkade uttalanden. Uttalanden som bland annat handlat om att han skulle avgå om FRA-lagen gick och att Dawit Isaak skall fritas genom en Svensk militär insats i Eritrea.


"Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare."

När Wykman sedan får chansen att utveckla sitt resonemang för Aftonbladet, så blir det än mer invecklat. Så här säger han
– Det beskrivs som en humanitär konvoj, men samtidigt beskrivs de som är ombord som aktivister. Det är antingen eller. Det är i första hand en politisk aktion som utnyttjas av Hamas. Enligt Wykman kan en person alltså inte arbeta i en humanitär insats, kalla sig aktivist och dessutom politiker.

Det är alltså antingen eller i Wykmans svartvita värld. Jag tycker Wykman skall titta sig i spegeln, fundera på sitt agerande och sedan svara på denna fråga. Är det en mediakåt pajas du ser eller är det en seriös politiker och en person som är värdig att vara ordförande för Sveriges största politiska ungdomsförbund?

Men det kanske är så att i Wykmans värld så handlar det inte om detta. I hans värd när det gäller att vara MUF:are och Moderat så är det inte frågan om antingen eller. I Wykmans värd så verkar det ju nämligen fungera alldeles utmärkt att vara pajas och MUF:s ordförande samtidigt. Fy fan vilken skandal säger jag bara och ett stort grattis till MUF från In Your Face som har Niklas Wykman som ordförande. Nu försöker dock Wykman att gjuta olja på vågorna genom följande uttalande.......mediakåt pajas eller seriös politiker, jag har inte en aning faktiskt.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Calle Friden / Scaber Nestor / Alliansfritt Sverige / Johan Westerholm / Fredrik Pettersson / Jytte Guteland / Tokmoderaten / Politikerbloggen /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: