tisdag, juni 01, 2010

Har BP designat den borgerliga arbetslinjen?

Man skulle nästa kunna misstänka att det är BP som ligger bakom designen på borgerliga arbetslinjen. Resultaten påminner mycket väl om den pågående katastrofen i Mexikanska golfen. Man var mycket medveten om riskerna, slarvade med säkerheten, förnekade resultatet och nu står vi inför en jobbkatastrof som knappt går att överblicka. Alla vet att en hög ungdomsarbetslöshet kommer att dränera Sveriges ekonomi för lång tid framöver, ändå råder passiviteten och nonchalans från den borgerliga regeringen.

Det senaste beviset på regeringens handfallenhet när det gäller ungdomsarbetslösheten var Fredrik Reinfeldts uttalande under debatten med Mona Sahlin. Där meddelade han att han betraktar ungdomsarbetslösheten som ”en skapad synvilla”. Detta med hänvisning till SCB:s statistik. Reinfeldt kanske tror att problemet med en ungdomsarbetslöshet på över 30 procent försvinner bara man blundar för den, men det tror inte jag.

Man kan skära siffrorna på längden och på tvären och hänvisa till att de arbetslösa inte är någon homogen grupp, men lik förbaskat så är det de siffror som existerar och används i internationella jämförelser. jag har full förståelse för att Reinfeldt är pressad men att likt en struts välja att inte se problemet visar knappast på ansvarstagande. Ännu har inte skolorna slutat vilket betyder att siffrorna kommer att öka ytterligare, jag undrar vad Reinfeldt skall säga då. Jag undrar var Reinfeldt skall säga när "lyftet" och de 100 miljonerna man avsatt till sommarjobb för ungdomar bara framstår som en oljeläns på ytan av Mexikanska golfen.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Johan Westerholm / Anybody´s place / Kulturbloggen / Ulrika Falk / Viktor Tullgren / S-buzz / Martin Moberg / Alliansfritt Sverige / Hållplats Hådén / Martin Moberg2 /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: