fredag, juni 25, 2010

Fräscha idéer, ano 2010

Partiet för homofober, rasister och personer som är rädda för främlingar och okända kulturer, SD, går från klarhet till klarhet. Idag så uppmärksammas det faktum att Sverigedemokraterna vill stoppa utländska medborgare från att rösta i kommun- och landstingsval. Samtidigt har naturligtvis partiet flera kandidater utan svenskt medborgarskap på sina vallistor för att försöka påskina att men inte alls har något emot invandrare.

Partiet som inte ser något problem i att göra skillnader på människor på grund av sexuell läggning, etnicitet, religiös eller kulturell bakgrund ser naturligtvis inte något problem
med att driva frågan om att de som inte har svenskt medborgarskap inte skall ha rösträtt samtidigt som man låter utländska medborgare kandidera för partiet. - Jag ser inga problem med att de kandiderar eller att de röstar. Vi måste förhålla oss till hur regelsystemet ser ut nu, säger SD:s partisekreterare Björn Söder till SVT:s valwebb.

SD:s politiska ambitioner känns som än unken doft från en svunnen tid och det motsägelsefulla i deras egen argumentation gör att partiet framstår som en parodi på sig själva. Jag trodde faktisk att SD skulle gjort sin läxa bättre än vad de gjort nu när de skall ut och leka rumsrena men att tvätta ur rasismen och skräcken för främmande kulturer och personer verkar nog så svår inom detta på ytan välborstade parti.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / DN2 /

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt / Spikharry /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: