tisdag, juni 22, 2010

Federley-jippo i Maud tappning

Centerpartiet har hamnat i den märkliga situation att man har gott om pengar men slut på politiska utspel. För att nu rädda det som räddas kan så satsar man allt på ett kort för att kunna ge partiet lite profil under sommaren och på så sätt göra en bra valrörelse under augusti och september. Paniken härjar inom Centern och nu satsar man på Moderaten Linda Bengtzing.


– Jag vill kombinera musik och politik. Jag hoppas att människor kan känna att politik är roligt, säger Olofsson innan hon och Bengtzing stämmer upp i Calle Schewens vals. Jag tycker politik är roligt Maud, men frågan är om inte detta bara är tragiskt. Personligen så tror jag att Centerpartiet kommer att göra sitt sämsta val på länge, och jag tvivlar starkt på att denna tjänst från Schlingmann kommer rädda partiet från det stundande nederlaget.

Ankersjö kommer med all säkerhet att ta upp detta inlägg som någon del av en Mosa-Maud kampanj likt den nya sedan bjuder. Men även det skulle i så fall ytterligare stärka min övertygelse om att paniken härjar inom Centerpartiet. Att när det är mindre än 90 dagar kvar till valet och man just hamnat utanför riksdagen i den senaste opinionsundersökningen presentera en allsångsturné tyder på tappat fokus och bytt strategi. Det kommer knappast att locka de nya väljarna i storstaden eller den traditionella Center-väljaren på landsbygden till valurnan. Det känns bara som Fedreley-jippo i Maud tappning.

Gammelmedia på detta:
Expressen
/ SvD / Aftonbladet / DN /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Kulturbloggen / HBT-Sossen /Scaber Nestor / Thörnebohms Hotspot /Fredrik Pettersson /


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

perankersjo sa...

Nej nej, mosa på du. Det är ni sossar som leker prinsessa på ärten om mosa-Mona-kampanjer samtidigt som ni... ehrm... inte lever som ni lär;-)

Och S verkar ju inte direkt gå bättre när man klankar ner på Centerpartiets energipolitik - som råkar ha stort stöd av era väljare.

Så kör hårt! Vi tar det.

Krassman sa...

@Per Ankersjö
Jag tror nog att svekdebatten inom ert parti när det gäller kärnkraften är en av orsakerna till att ni kommer att göra det sämsta valresultatet på länge.

Trovärdigheten i er miljöpolitik är som bortblåst killen, och tro mig när jag skriver att det inte bara är Centerpartister som tycker det. Ha en bra midsommar Per.