onsdag, juni 30, 2010

Böghatarna går till val

Nyligen dödshotades ordföranden för RFSL:s ungdomsdistrikt i Värmland av en man som ville stoppa årets Pridefestival i Karlstad. Det fick kommunens politikerna att reagera och i ett gemensamt uttalande tog företrädarna från alla sju partier i kommunstyrelsen avstånd från dödshoten. Nu kan jag läsa att böghatarpartiet, alltså Sverigedemokraterna skall gå till val på att stoppa Pridefestivalen i Karlstad.

– Vi tycker absolut inte om den här Pridefestivalen. Homosexualitet är ett avvikande beteende, som är emot min moral, säger fullmäktigeledamoten Erik Braunerhielm (SD). På SD Karlstads hemsida kan vi läsa att de tar kraftigt avstånd ifrån rasism och liknande strömningar, samtidigt så har man pekat ut kampen mot Pridefestivalen i Karlstad som en prioriterad fråga under nästa mandatperiod. Partiet skriver att man vill ”sätta stopp för detta märkliga arrangemang med blottande människor, vars enda syfte är att visa upp sig offentligt.”

Sverigedemokraterna visar återigen att de inte är ett parti som inte lever som dom försöker att lära sig och att de inte ställer sig bakom FN:s deklaration om mänskligarättigheter. De ger sig som vanligt själva rätten att definiera vad som är rätt och riktigt och deras politik syftar till gör skillnad på människor istället för att hitta det som är gemensamt. För dig som tror att dessa böghatare sjunger på framtidens melodi så kan jag bara meddela dig att du har fel.

Gammelmedia på detta:
NWT / DN / Aftonbladet / SvD /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Braunerhielms (SD) uttalande om just homosexualitet får stå för honom. Jag är också aktiv sverigedemokrat och hade aldrig uttryckt mig så. Ingen väljer sin sexuella läggning.

Det som ska kritiseras är de pornografiska inslagen i Pride, att de framställer HBT-personer som "freaks" istället för som normala människor, samröret med extremvänstergrupper, o.s.v. Självklart ska även de politiska inslagen ifrågasättas och debatteras skarpt.

Pride är ett kontroversiellt arrangemang och bjuder självklart in till debatt och ifrågasättande av arrangemanget. Är det inte det som är meningen, att väcka uppmärksamhet? Och isåfall, varför blir pridearrangörerna och anhängarna så ini h-e sura när de blir ifrågasatta? Att sticka ut hakan och samtidigt ha ömma tår, är en dum kombination.

Krassman sa...

@Patrik
Åh nej du, den gubben gick inte riktigt. Braunerhielm säger följande "– Vi tycker absolut inte om den här Pridefestivalen. Homosexualitet är ett avvikande beteende, som är emot min moral"

Ditt och SD:s påstådda beskyddande av homsexualliteten är ju bara för mycket alltså. Varje männsika har rätten att själva välja hur de skall uttrycka sig men detta inte passar inte in i ert resonemang om degenererande kulturer. Om ni värnade om de homsexuella skulle ni naturligtvis ställa er bakom könsneutrala äktenskap men det gör ni ju inte heller.

Pride är inte ett kontroversiellet evenemang. Först marchen hölls 1969och förra året så deklarerade Barack Obama att Juni månad skulle vara Pride månad, i hela USA. Under juni månad så kommer över 140 parader att hållas i världen, alltså bara i Juni månad.

Meningen är att alla människor har samma värde och sin yttrandefrihet. Debatt om detta och ifrågsaättande av andras åsikter hör yttrendfriheten till, men att förbjuda någonannans evenemnag gör det inte. Lägg ner med böghatandet och låt de som vill delta i Pride och arrangera det hela göra det, ingen tvingar väl dig att medverka?