torsdag, juni 03, 2010

Återigen en rödgrön regering

Sentio Research presenterar idag sin senaste mätning utförd under maj månad. Det är 2894 personer har tillfrågats och vi kan återigen konstatera att om det vore val idag så skulle en ny rödgrön regering tillträda. Marginalen mellan blocken är dock endast en (1) procent och hur mycket som är säkerställt i denna mätning har jag tyvärr inte kunnat hitta. Men jag tvivlar på att det faktiskt är något resultat i mätningen som är statistiskt säkerställt.

Moderaterna blir i mätningen största parti och Centerpartiet och Kristdemokraterna befinner sig farligt nära fyraprocentspärren till riksdagen. De båda noteras på 4,7 respektive 4,4 procent i mätningen. Vi Socialdemokrater hamnar på föga imponerande 30,3 procent vilket ändå måste se som ett bra utgångsläge nu när partiet går ut för att mobilisera våra sympatisörer de resterande 107 dagarna som återstår till valdagen.

Fler mätningar är att vänta och det skall bli spännande och se om Moderaterns totala dominas inom borgerligheten håller i sig. Opionionssänkena Centerpartiet och KD lever osäkert inom alliansen och även Folkpartiet backar i denna mätning, med all säkerthet på bekostnad från Moderaternas ökning. Vi Socialdemokrater har också en hel del att leverera för att nå vår målsättning i valet, vilket är 40 procent av rösterna. Sveriges framtid avgörs den 19:e september och det skall inte få bli soffan som ser till att en fortsatt politik för ökade klyftor styr Sverige. Vi har politiken för fler jobb på plats, nu är det bara göra jobbet att berätta det för väljarna.

Gammelmedia på detta:
SvD /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Tokmoderaten / Mina Moderata karameller / Thomas Böhlmark /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Simon sa...

SD är faktiskt vågmästare så vi får en borgerlig minoritetsregering som i Danmark eller en Blågrön regering som i Finland.

Krassman sa...

@Simon
Hur SD kan bli just vågmästare när de själva sagt att de inte tänker samarbeta med en regering som styrs av Mona Sahlin och när Reinfeldt sagt att han inte tänker göra sig beroende av SD har jag liksom aldrig riktigt fattat.

Att vara vågmästare betyder väl att avgöra en fråga åt ena eller det andra hållet?