söndag, juni 20, 2010

Marklund kommer ut

Idag så berättar Liza Marklund varför hon kommer att rösta på Mona Sahlin i höst. Så här skriver hon bland annat i sin artikel "Själv vill jag ha ett Sverige som bygger på solidaritet och tolerans. På rättvisa och lika möjligheter för alla, oavsett kön, klass eller etnicitet. Jag vill att unga människor i dag ska få samma stöd och möjligheter som jag själv fick. Jag vill att sjuka och arbetslösa ska bemötas med respekt och nya chanser, inte krav och nonchalans. Jag vill att våra gemensamma tillgångar ska fortsätta att generera pengar till oss alla - inte bara till direktörer och riskkapitalister."

Liza tar även upp frågan gällande Monas ledarskap och hur Mona Sahlin utmanar och bryter den norm som finns när det gäller hur makten skall se ut och uppfattas. Med ett leende på läpparna lämnar jag nu tangentbordet för att ge mig ut på stan, ett leende som funderar över vilken krönikör och författare som kommer att prisa Maud Olofsson i en liknande artikel som Liza Marklunds.

Gammelmedia på detta:
Expressen /


Krassman / In Your Face

8 kommentarer:

Medborgare X sa...

Kristian!

Det är knappast någon nyhet att Liza Marklund stödjer Mona Sahlin. Redan under Gömda-skandalen avslöjades att Mona ingår i Liza Marklunds maktnätverk.

Med tanke på att Liza Marklund dessutom blev avslöjad som en bedräglig lögnare i Monica Antonssons bok "Mia - Sanningen om Gömda" så är det heller knappast någon fördel för Mona Sahlin att Liza Marklund nu går ut med sitt stöd. Vem vill rösta på samma parti som en lögnerska?

Krassman sa...

@Medborgare X
Ha ha ha, du är ju bara för mycket. "dessutom avslöjad som bedräglig lögnerska" vilket språk va, ha ha ha. Ja vem vill rösta på samma parti som en som ljuger, ha ha ha. Din tönt!!!

Medborgare X sa...

Kristian!

Åhh, tung argumentation där. :-)

Lite mer att läsa om Liza Marklund och hennes "stöd" till Mona Sahlin och Partiet finns här.

PeO sa...

Krassman. Din reaktion på Medborgare X inlägg ovan känns lite löjlig om jag får vara helt ärlig. Ett högst relevent ifrågasättande av Marklunds trovärdighet bemöts med hån - inte likt dig alls. Liza Marklund har ju verkligen ett högst tvivelaktigt "Track Record" av att hantera sanning, lögn, dikt och verklighet.

Krassman sa...

@PeO
Men du...har medborgare X argument något med det att göra som Liza skriver? Hennes beskrivning av vad Mona Sahlin står för och vad Socialdemokratins politik handlar kanske skall mötas med argument som att hon skulle farit med osanning i en bok.

Nej du killen, lite högre nivå tack. Menar du på fullaste allvar att Liza Marklunds trovärdighet som sympatisör och Socialdemokrat skall ifrågsättas på de grundvalar som medborgare X presenterar?

Du och medborgare X kanske skulle läsa Reinfeldts böcker oxå och se hur väl de öbverenstämmer med sanningen och esedan börja ifrågasätta hans trovärdighet på andra områden. Larv, larv, larv och inget annat är larv. Eller är det för att hon är kvinna kanske, precis som Mona...ha ha ha.

PerO sa...

Nu är du ute och åker trampcyckel. Är det för att Marklundskan har nån slags "makt" som hon och hennes åsikter och sympatier inte får diskuteras? Och hennes kassa böcker och ideer inte får kritiseras? Kan inte låta bli att skriva - DDR ;-).

Kvinna eller inte - det handlar om hur man behandlar sanningen och hur man vrider till det till att få fram nåt som helt enkelt inte stämmer.

Dessutom kan man ju inte komma ifrån att hennes böcker är riktigt usla. Torftigt språk, dålig personskildring, förutsägbar "plot". Kanske därför Mona gillar henne? Hon påminner om S politik - populistisk, enkel och ganska enfaldig. Men det kanske går hem i stugorna, vad vet jag?

Krassman sa...

@PeO
Och vad var det nu som var felaktig i hennes beskrivning?

PeO sa...

Min känsla är väl mer att "nu har MArklund en ny bok att sälja så då lägger hon sig i nåt som generarar rubriker - valet". Sen är väl Marklund knappast nåt mönster för S symapatisörer. Skatteflykting eller hur (Spanien?). Ganska översittaraktiga maner med tanke på att (gammel)media faktiskt inte skrev skit om Marklund i den s.k "Marklund affären" förra året vad det väl. En maktmännska som vill visa sig "mänsklig" och kommeer med floskler - jag tror hon medvetet och stenhårt jobbad upp sig och gått över lik på vägen. Som sagt - inget föredömme som S ikon.

OCh just det - hennes beskrivning var väl ok men kom från en mun med kluven tunga.