tisdag, juni 01, 2010

Skottlossningen fortsätter, nu i media

Israel slog ut satellit- och mobiltrafiken i samband med bordningen av konvojen Ship to Gaza, av ett enda skäl, man ville nu kunna vinna propagandakriget. Skottlossningen som skett ombord på fartygen i konvojen har nu ersatts helt av kriget i media. Israel har startat en massiv propagandakampanj för att vinna opinionen. Den israeliska militären försöker fortsättningsvis kontrollera informationsflödet och väljer att publicera bl.a. en intervju med en av soldaterna som var delaktiga under den militära insatsen mot hjälpsändningen.

En sårad soldat berättar på israeliska militärens hemsida att de blev beskjutna konstant under bordningen av fartyget.
Bilder på knivar och tillhyggen som funnits på fartyget framställs som en hel vapenarsenal som enligt beskrivningarna mer eller mindre framstår som att de nu skulle användas för att invadera Gaza och driva Israel tillbaka till den gräns som som gällde för de ockuperade områdena innan sjudagarskriget 1967. Knivar dekorativt upplagda på en Hamas-flagga med skruvmejslar, verktyg för tågvirke och slipbrynen.

Nog för att aktivister kan vara organiserade men att som nu Israel gör att påskina att de skulle utgöra en jämbördig motståndare som en Israelisk kommandosoldat som genomför en militär insats under skydd av mörkret är ju bara för mycket. Botanisera gärna på IDF hemsida och titta lite på utrusning och den utbildning som Israels militär använder, och ställ sedan frågan om ni tror att de vi ser på dessa videos var två likvärdiga kombattanter.

Visst kan det tyckas som märkligt att ingen soldat skadats allvarligare än vad dessa tillrättalagda rapporter nu presenterar. Vi kan konstatera att minst 19 aktivister, som sköt hela tiden och var beväpnade till tänderna har dödats under insatsen. Israel må ha vunnit slaget om bord på fartyget ”Mavi Marmara” men att de nu skall vinna det mediala kriget som tar vid ser jag som otänkbart. Det fortsatta förnekandet av deras brott mot internationell rätt leder freden och en tvåstatslöning in på ett stickspår, kanske utan återvändo.

Världens bild av Israel har förändrats, och nu läser jag att nästa fartyg är på väg. Israels militär meddelar att de är redo, men redo till vadå. Att ytterligare bekräfta de fördommar som finns mot Israel och deras sätt att se på den övriga väldens kritik eller redo att göra det rätta och häva blockaden mot Gaza.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / DN2 / SvD / SvD2 /DN3 / Expressen / Expressen2 /Aftonbladet2 / DN4 /

Nymedia på detta:

Tokmoderaten / Mina tankar / Homo Politicus / Jinge / Bloggarna / I Hell-mans värld / Annarkia / Norha4you / Ung Vänster / Nattis 2.0 / Jonas Sjöstedt / Magnus Andersson / Kent Persson / Storstad / Ulf Bjereld /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Björn Fridén sa...

Min favorit är ändå prydnadsdolken