tisdag, juni 22, 2010

Bättre fly än illa fäkta

Läser en mycket underhållande och välriktad bredsida från Carin Jämtin (S) mot Sten Nordin (M). Sverige står inför ett vägval den 19:e september och otaliga är dom borgerliga politiker som haft vanan inne att inte vilja tala om skillnaden i politiken som de facto finns mellan blocken. Hittills så har det varit en del av den varan, men nu ser vi Nordin plocka fram en ny strategi. Bättre fly än illa fäkta-strategin.

Här är han, den debattskygge Nordin...

För drygt ett halvår sedan, utmanades Nordin på fyra öppna debatter i Stockholm. Nordin svarade då Jämtin i DN att ”jag tror vi kommer att behöva se till att det blir fler än fyra debatter, det lät lite magert”. Två är genomförda, men nu passar Nordin med hänvisning till de debatter som sker i Stockholms kommunfullmäktige. Han på kort tid avböjt tre inbjudningar till debatter i augusti och september som gjorts av andra organisationer som är intresserade att få de politiska alternativen i Stockholm presenterade.

Mönstret och motivet är uppenbart från Nordin, men Jämtin är inte den som är den. Hon meddelar att hon i alla fall är beredd att stryka inbokade arrangemang och göra plats i almanacka. Hon avslutar med följande bevingade ord till Nordin. "Visst har jag förståelse för att det kan vara trångt i almanackor, men i en valrörelse tycker åtminstone jag att samtal och debatter inför väljarna i Stockholm bör prioriteras". Ha ha ha, underbart Carin, underbart.

Gammelmedia på detta:
DN
/


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: