måndag, juni 21, 2010

43 miljoner till ingen nytta

Så var det dags igen, ännu en gång har den borgerliga regeringen stressat fram ett lagförslag utan att se till helheten. Som de flesta vet så försvinner värnplikten från den 1:a juli i år, men trots detta så pågår mönstringen fortfarande. Det kommer ju som sgat inte att finnas platser till dem som mönstrar utan de kommer att genomfört sin mönstring helt i onödan.

Ekot har snokat lite i detta och det visar sig att mönstringen kostar cirka 4.800 kronor per person. För de 9.000 killar och tjejer som nu kommer att mönstra helt i onödan landar notan på 43 miljoner kronor, och då är kostnader för resor, boende och mat inte inräknade. – Vi är ju i en övergångsperiod, i alla övergångar kan det bli en del övergångsproblem, säger Karin Enström (M), i försvarsutskottet och ordförande i försvarsberedningen, till Ekot.

Detta är dock inte ett övergångsproblem, detta är ett jävla slarv med skattemedel som skulle kunna användas till mycket bättre saker. Grekiska fotbollsklubben Olympiakos vill värva Kim Källström för 43 miljoner men det finns bättre exempel på vad man kan få för dessa pengar. Sverige gav till exempel just 43 miljoner i humanitärt stöd till förmån för de drabbade av kriget i Sri Lanka.

Den borgerliga regeringen har basunerat att skall satsa 100 miljoner på kommunerna för skapa 15 000 sommarjobb. Ett utspel som i alla fall hade setts alvarligt menat om hade satsat ordentligt. Jag minns Fredrik Reinfeldt när han berättade att regeringen alltid lägger fram noga beräknade förslag och att de rödgröns förslag till sjukförsäkring var ett "fusk förslag". Undrar just hur många felräknde förslag som har omarbetats, ändrats och lagts i det runda arkivet av den borgerliga regeringen så här lång.

Gammelmedia på detta:
SR / DN /

Nymedia på detta:
Niklas Sjögren / Micke Larsson /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/smutskastning-hot-mot-demokratin_4896405.svd

Krassman sa...

@Peo
Vad duktig du är, snart kanske du håller dig till politiken istället för smutskastning (obs skämt).

PeO sa...

Oj vad jag skrattar (obs skämt). Jag tycker bara att det var länge sen du skrev nåt intressant om er egna politik. Beror det att det inte finns så mycket mer att säga efter budgeten och det där direkt skrattretande "kontaktet med Sveriges unga"? Eller att det helt enkelt är lättare att gnälla på motståndarna än inse sina egna svagheter? Lite som vissa fotbollstränare i VM gör - Läs Lars Lagerbäck, gnällspik och dålig förlorare.