måndag, juni 14, 2010

Jag är inte road Rayman

Sanna Rayman väljer idag att täcka skott och minimera skadorna på en redan skadeskjuten Maud Olofsson. Detta efter Mauds uppenbara klavertramp från djupintervjun i DN som var förra veckan. Där uppgav hon att hennes miljöintresse väcktes när hon låg som 13-åring under stjärnorna, och oroade sig för ozonskiktet. Knappast möjligt eftersom det första forskarlarmet om ozonskiktets förtunning kom först 1974, då Maud Olofsson var 18–19 år.

Sanna Rayman vill minimera skadorna genom att som många andra borgerliga skribenter och politiker, styra skotten åt vänster. Hon väljer nämligen att ta upp Lars Ohlys uttalande att han spelat fotboll med Nacka Skoglund som elvaåring, när övriga laget bestod av 13 åringar. Då kan ni kanske undra varför Krassman nu reagerar på detta. Jo, jag gör detta eftersom detta handlar om politik och om att misskreditera Vänsterpartiet och Lars Ohly genom en tafflig liknelse.

Maud Olofssons intervju handlar om att hon skall beskriva sitt miljöengagemang. En fråga som är en av de viktigaste frågorna för hennes parti. Hennes parti som nu utmålar sig som alliansens "gröna röst". Detta är alltså en fråga som Centerpartiet bygger hela sitt parti på, och en fråga som Centerpartiet försöker göra till frågan som skall ge partiet ett existensbehov inom den borgerliga alliansen. Ett uttalande som skall visa på partiledarens djupa engagemang i frågan blir nu istället en pinsamhet utan motstycke. Det hela blir inte bättre av att hon sedan låter Näringsdepartementets presschef svara på frågorna.

Lars Ohly är inte partiledare för ett parti som har som en av sina viktigaste valfrågor att bygga ut pojkfotbollen. Lars Ohly har vad jag vet inga ambitioner att bli idrottsminister och inte heller är rätten till att gå i fotbollsskola en prioriterad fråga för Vänsterpartiet. Sanna Rayman försöker göra ett nummer av att detta handlar om politikers ljuva minnen och att detta skall vara något som vi bara skall dra på smilbanden av. Jag är inte road Rayman och till skillnad från Maud Olofsson så har Lars Ohly medgivit sitt misstag.

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / Expressen / DN2 /

Nymedia på detta:
Christian Valtersson / Tokmoderaten / Alltid rött alltid rätt / Alliansfritt Sverige /


Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

"Lars Ohly är inte partiledare för ett parti som har som en av sina viktigaste valfrågor att bygga ut pojkfotbollen. Lars Ohly har vad jag vet inga ambitioner att bli idrottsminister och inte heller är rätten till att gå i fotbollsskola en prioriterad fråga..."

Nej, det är mycket värre än så. Ohly aspirerar enligt sin egen utsago på att bli finansminister. På den posten avser han sedan strida för att fotbollsproffs skall få lägre skatt medan alla vi andra skall få högre skatt. Allt enligt samma intervjuserie i DN där Maud drömde sig bort.

Krassman sa...

@Tokmoderaten.
Ha ha ha, vilket scoop. Kör du med kommunistspöket och spekulationerna kring om Ohly skall bli kung eller bara Ärkebiskop när vi vinner valet.

Vad tycker du Carl Bildt skall vaar för minister om ni vinner valet, om han åker dit för krigsbrott då Antonsson. Nä, trodde inte det heller din fega lurk.

PeO sa...

Lars Ohlys misstag är ju så mycket större. Tills ganka så nyligen hyllade och idoliserade han en av världshistroriens största massmördare och den "idelogi" dessa stod för.

Några talande citat från denna vettvilling som aspirerar på reell politisk makt i Sverige, 2010, en demokrati - uppbackad av S och MP.

"Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intresse."
Lars Ohly, debattinlägg i Kommunistisk ungdoms interna tidning 1983"

"Det finns kamrater inom vår rörelse som vill ifrågasätta Lenin och leninismen."
Artikel signerad Lars Ohly 1983

Och så den klasssika som nog går till historien i avdelningen "Goddag Yxskaft"!:

"Jag är både kommunist och demokrat."
Lars Ohly, Aftonbladet 13/12 2003.