lördag, juni 12, 2010

Carlgren, den stora hycklaren

Centerpartiet, har nu med hovnarren till miljöminister i spetsen planlagt partiets nästa fatala fiasko. Andreas Carlgren talar nämligen för ett förslag om begränsade fångstkvoter för valfångstländerna. De livsnjutande danskarna har gjort gemensam sak med Carlgren och dessa förtappade själar står nu som självutnämnda profeter mot övriga EU-ländernas ministrar som är negativa till idén.

Att de är negativa till valfångst med begränsade kvoter kan ju vid första anblick verka märkligt. Bilden klarnar dock betydligt när betänker att kommersiell valfångst har varit förbjuden sedan 1986. Att nu tillåta vansinnet kan inte ses som något annat än sänkta ambitioner när det gäller skyddet och bevarandet av valen. De flesta av oss vet ju vad sänkta ambitioner leder till men för den som inte reflekterat över (läs Carlgren) så kan jag meddela att de leder till sämre resultat.

Detta är inget annat än ett ett nederlag och det är uppenbart att man böjt sig för den lilla klicken av länder som ser verksamheten som fullt legitim. Nationerna Japan, Norge och Island. Carlgren har dock ordentligt med argument för linjen. - I dag har vi starka regler på papperet, men ingen verklig kontroll, sade Carlgren vid ett EU-ministermöte i fredags.

Skärp kontroll är alltså inte aktuellt för denna miljökämpe som företräder ett parti som står för ett starkt djurskydd, ökad biologisk mångfald och dessutom att den ökade förlusten av arter, naturtyper och ekosystem är ett av de största miljöproblemen i världen idag. Vi skall ju heller inte glömma att Centerpartiet anser att de rödgröna (som de kallar vänstern) talar om miljön, men väldigt lite om människan och marknaden och att vår politik mest handlar om bromsar och piskor medan deras idé drivs framåt av morötter och utvecklingsoptimism. Nu mer kallat valfångst.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / DN2 /

Nymedia på detta:
Jinge / Varghjärta / Världens eko / Badlands Hyena /
Alliansfritt Sverige /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: