söndag, juni 27, 2010

Ännu en rödgrön leverans

Den borgerliga Strategin att utmåla den rödgröna oppositionen som oense och opålitlig är grunden för att sätta bilden av att den inte är regeringsduglig. Borgerliga riksdagsledamöter och ministrar har gång efter annan försökt skrämmas med kommunistspöket och vilda spekulationer om Ohly skall bli utrikesminister och finansminister med nationens undergång som resultat.


Strategins effekter har uteblivit och det är inte heller så konstigt. De rödgröna presenterade ett trovärdigt styre under gångna mandatperioder när Socialdemokraterna satt i minoritetsregering vilket resulterade i 15 lagda budgetar och överskott i statsfinanserna. Något som den borgerliga alliansen reducerat till ett underskott, trots flera utförsäljningar av statliga bolag. Chanserna för att strategin att kontinuerligt misskreditera det rödgröna regeringsalternativet skall fungera minskar för varje dag, så även idag.

EU-­ministern, Birgitta Ohlsson (FP), gjorde sitt för att försöka sprida skräck för den rödgröna politiken och tog fram en rapport om riskerna med en rödgrön regering utan en gemensam EU-politik för att på något sätt påskina att den borgerliga alliansen var överens i frågan. Idag så kan vi alla ta del av de rödgrönas gemensamma drag inom EU-politik och vi kan precis som alltid konstatera att de rödgröna återigen levererar. När vi kan förvänta oss det samma från borgerligheten återstår att se.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / Expressen / Aftonbladet / SvD /

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt / Peter Högberg / Norha 4you / Mats Engström / Jinge / Mark Klamberg / GP / Peter Andersson / Martin Moberg / Thomas Idenås / Tokmoderaten / Böhlmark / Kent Persson /


Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag länka mig hit från expressen. Det som stod där var det det luddigaste och minst konkreta jag någonsin läst.
Menar du att den artikeln skulle vara till gagn för dom rödgröna?

Krassman sa...

@Anonym
Artikeln vet jag inte men däremot den beslutade överenskommelsen. Att lämna besked om gemensamma inriktningar på olika områden brukar ju göra att bilden klarnar för de som undrar över alternativen.

Vi rödgröna har lämnat en rad uppgörelser om jobben, sjukförsäkringen och fastighetsskatten för att nämna några. Du hittar dom alla på www.rodgront.se

Tror inte du också att det skulle gynna alliansens om de blev överens om när de tycker att Sverige skall införa Euron och när de vill att Sverige skall gå med i Nato?

Anonym sa...

Leverans av vaddå exakt? Mer floskler om hur bra allt skall bli om ni röstar på det rödgröna alternativet? Kallas valfläsk.