fredag, juni 18, 2010

Alliansens gröna röst, röstar med oppositionen

Till sist så blev beslutet taget, med en marginal mindre än den marginal som den borgerliga alliansen vann valet så har Sverige nu sagt ja till att man skall kunna bygga nya kärnkraftsreaktorer och att den avvecklingen som varit lagstiftad upphävs. Två stycken Centerpartister röstade med den rödgröna oppositionen i riksdagen och det kan nog ses som att detta parti som vill vara alliansens gröna röst nu utgörs av två ledamöter som väljer att rösta mot sitt eget parti och sin egen regering.

Svekdebatten inom Centerpartiet, som var det första partiet i världen att ta ställning mot kärnkraften 1973, är redan i full gång. Solveig Ternström och Eva Selin Lindgren representerar nu den gröna rösten inom alliansens och det skall bli intressant hur de kommer att behandlas efter detta. Känns skönt att Maud Olofsson inser allvaret i situationen och istället för att gräva ner sig i frågan koncentrerar sig på att ge blivande kungligheten Daniel Westling relationsråd på Aftonbladets debattsida.

Vinner den rödgröna oppositionen valet den 19:e september så kommer beslutet att rivas upp. Beslutet skapar inte hållbara eller långsiktiga förutsättningar för varken industrins konkurrenskraft, energiomställningen och en effektiv klimatpolitik. En Socialdemokratiskt ledd regering kommer att bjuda in till nya blocköverskridande energipolitiska samtal efter nästa val. Energi- och klimatfrågan är för viktig för kortsiktiga beslut och politiska spel skriver de rödgröna i ett pressmeddelande.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen

Nymedia på detta:
Ankersjö / Skyttedals blogg / Oscar Fredriksson / Daniel Mathisen / Röda Malmö / Johan Westerholm / Kulturbloggen / Martin Moberg / Peter Högberg / HBT-Sossen / Huddingeperspektiv / Alltid rött alltid rätt / Tokmoderaten / Thomas Böhlmark / Jakob Lundgren /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

En i mitt tycke bra respons serveras här:
http://anybodys-place.blogspot.com/2010/06/mycket-forandras-pa-30-ar.html

Myckat har hänt i samhället de senaste 30 åren men ganska lite verkar ha hänt bland enögda bakåsträvare och betonghäckar.

perankersjo sa...

Jösses vad ni spinner och försöker. Cheferna på Sveavägen är säkert nöjda med er ;)

Det finns ingen svekdebatt att tala om. Eller vet du mer än jag?

Krassman sa...

@Per Ankersjö
Ha ha ha, säger förstanamnet i Stockholm för Centerpartiet. Snacka om sjukdomsinsikt Per. Klart att det finns många inom Centerpartiet som är besvikna. Jag träffade en senast igår, men du kanske inte träffar dom så ofta?