torsdag, juni 10, 2010

Utanförskapet har ökat

Ulrika Falk tar idag upp Rapports granskning av utanförskapet. Enligt Rapport så har utanförskapet minskat sedan valet 2006. Detta trots 100 000 fler utan arbete, skenande socialbidrag och reformerad A-kassa och sjukförsäkring. Vi vet att Moderaterna själva har försökt att skriva om sin egen historia när det gäller siffrorna på utanförskapet och Ulrika Falk summerar det hela mycket bra.

"Moderaterna gick till val på att minska utanförskapet. Det var ett nytt begrepp i svensk politik, och har med rätta ifrågasatts. Vad är egentligen ‘utanförskapet‘ och den ‘breda arbetslöshet‘ som Moderaterna pratade om 2006? Informationen är raderad från deras hemsida, men som bekant är det inte så lätt att få saker att försvinna från internet. I regeringsställning definierar moderaterna konstigt nog utanförskapet något annorlunda. När Rapport meddelar att ‘utanförskapet’ minskat är det märkligt att man inte tar hänsyn till Moderaternas egen definition. Det är ju rimligtvis utifrån vad ett parti går till val på, som man också ska utvärderas inför nästa val."

Rapport ser till siffrorna utan att analysera effekterna och vad som behövs för att få Rapport att granska vad som finns bakom de faktiska siffrorna vet jag inte. Vi har sett svårt sjuka och till och med skadade soldater som nekats sjukersättning. De nya reglerna i A-kassan har medfört höjda trösklar och 9 av 10 unga arbetslösa fick inte någon ersättning alls från A-kassan under januari-februari 2010. Med Rapports märkliga utgångsläge i siffrona så kan inte rapporteringen bli annan än underkänd.

Gammelmedia på detta:
SVT /

Nymedia på detta:
Ulrika Falk / Martin Moberg / S-Buzz / Alliansfritt Sverige /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Freenose sa...

Visst - Och det är moderaternas fel att arbetsmarknaden dök i botten och att Volvo och SAAB drabbades extremt hårt! -Visst var det så.
Dumskallarnas förnedring finns inte på FB men om såssarnas bild av utanförskapet stämmer är jag självskriven medlem i denna grupp på FB.
Det är inte ett brott att våldsamt överdriva det lilla landet Sveriges avtryck i den globala välfärden men att försöka övertyga väljare att Alliansen ligger bakom allt elände som följer i spåren är enligt min mening korkat.
Såssarnas sätt att administrera detta land fick inte godkänt 2002. Väljarna förstod då och gör det fortfarande. Er absurda bild om hur det är ställt i landet och vem som bär skulden leder er inte till valseger. Men för all del - Lycka till!

Anonym sa...

Problemet är att man säger att "utanförskapet" har minskat när det inte har det, oavsett vem eller vad det beror på.

Och Alliansen ligger inte bakom allt elände men också du måste inse vad politiken går ut på, och det är inte att hjälpa den lilla människan eller dom i riktigt utanförskap. Man drar tvärtom in på allt sånt för att skapa skattelättnader för dom med pengar.
Allt snack om "frihet för individen" ska omskrivas till ekonomisk frihet för RIKA individer och strukturellt mindre frihet för fattiga.
Att man som alliansanhängare inte erkänner detta faktum gör att det är lite svårt att relatera till denne som en riktig person med ett ärligt synsätt.

Anonym sa...

Det är inte synd om människor i Sverige.

DET är det stora dilemmat för alla väntermänniskor som slåss mot sina väderkvarnar.

Människor i Sverige har kanske världens bästa förutsättningar för att skapa sig allt de så önskar.
Men nej, istället försöker vänstern, sossar och mp måla upp en domedagsbild av hur hemskt allt blivit med borgarna.

Det är inte annat än helt sjukt, speciellt med tanke på att på det stora hela är Sverige fortfarande ett väldigt socialistiskt land med allmän sjukvårdsförsäkring och världens näst högsta skatter.

Vänstern är löjlig när de gnäller över hur svårt svenskar har det, och folk börjar tack o lov inse det.

//Skogsmannen