lördag, juni 26, 2010

Verklighetens Hägglund

Midsommardagen till ära så publicerar Aftonbladet en intervju tillsammans med partiledaren för det parti som vi i landet Falukorv tycker näst mest illa om. KD och deras skänk till verklighetensfolk, Göran Hägglund. Intervjun ger en bra bild av stockkonservativ familjekramare som för ett tafatt resonemang kryddat med bristande sjukdomsinsikt.


Hägglund gör klart att han inte är feminist, men han är för ett jämställt samhälle. Han tycker självklart att kvinnor och män ska samma möjligheter att förverkliga sina drömmar. En förklaring till vad detta snömos skulle omfatta framgår naturligtvis inte och det är ju intressant att hans viktigaste löfte till väljarna är att sätta gränser för politikens inflytande. Man kan ju stilla undra hur många av väljarnas drömmar som denna Hägglund har ambition att förverkliga.

Annars är det som vanligt med Hägglund. Bensinskatteutspelet från 2006 får honom att rodna eftersom löftet om sänkt bensinskatt resulterade i en höjning. Vårdnadsbidraget som floppat var inte menat att bli någon succé. Under valrörelsen 2006 hävdade han att föräldrar som skall kunna gå på bidrag för att ta hand om sina barn var en av de viktigaste reformerna som Sverige behövde. Därför räknade man med att 15 procent av hushållen skulle ta bidraget, idag är det cirka två procent. Det är verklighetens Hägglund det mina vänner, i ett nötskal.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / DN /

Nymedia på detta:

Peter Andersson / Peter Högberg /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Alexandra Einerstam sa...

Ett klockrent inlägg Krassman!