söndag, maj 16, 2010

En sak är säker....

...och det är att allt är osäkert. Idag så presenterar Sifo sin senaste väljarbarometer och som traditionen bjuder så skulle Sverige få en rödgrön regering och Mona Sahlin skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister. I mätningen hamnar både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna där dom hör hemma, nämligen utanför riksdagen. Mellan blocken så är skillnaden i dagsläget 3,1 procent.


Socialdemokraternas dåliga siffror i storstäderna verkar att hålla i sig och de är inget att skryta med. Dessutom får Vänsterpartiet en riktigt dålig notering på 4,3 procent. Trots detta så lyckas alltså inte den i alla mätningar så populära Fredrik Reinfeldt och den förtroendeskapande Anders Borg locka opinionen till att rösta på Moderaterna i tillräcklig utsträckning för att ge den borgerliga alliansen ett övertag i opinionen.

Miljöpartiet får i mätningen 10,7 procent och är med marginal Sveriges tredje största parti. Jag kan även misstänka att deras pågående kongress kommer att ge partiet medvind i opinionen en tid framöver. Alliansens strategi har ju varit att de små borgerliga partierna skall synas mer och att man skall gå till val på vad man inte skall göra. Jag kan ju bara när det i så fall skulle ge effekt i opinionen, noterar att det är 125 dagar kvar till valet idag.

Gammelmedia på detta:
SvD
/ SvD2 / DN / Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Per Ankersjö / Calle Fridén / Svensson / Tokmoderaten / Jonas Sjöstedt / Nattis 2.0 / Dick Erixon / Tänkvärt! eller inte? / Kent Persson / Peter Andersson / Rasmus Lenefors


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

"Jag kan även misstänka att deras pågående kongress kommer att ge partiet medvind i opinionen en tid framöver"...

Jaha? Hur mycket positivt verkar ha kommit ur den politiska freak-show du var på i Gävle? Bara en fråga...

Själv misstänker jag faktiskt att MP:s kongress kommer visa att det är samma drömska miljömuppar som de alltid har varit - och de mer balanserade väljarna flyr tillbaka till något annat parti. Men det är ju vad jag misstänker.

Krassman sa...

@Toksura Tokmoderaten
Nämen, vad har vi här då? En borgerlig bloggare som tröttnat på att pendla mellan hopp och förtvivlan över det taskiga opinionsläget kanske?

Det är stor skillnad på dessa två partier Antonsson. Att Vänsterpartiet presenterar politik där man talar om samhällsförändring är mer eller mindre vardagsmat. Att Miljöpartiet gör det på områden utöver miljön är det inte.

Jag är full övertygad om att Vänsterpartiet kommer att tangera sitt tidigare valresultat, och förhoppningsvis öka något. Din kommentar av Miljöpartiet ligger i linje med analysen från Sifo undersökningen Antonsson.

Lycka till med ditt framtida skitskrivande om Miljöpartiet, ert största hot mot en fortsatt borgerlig regering.

Tokmoderaten sa...

Nämen... Jag är inte toksur. Jag ser. :-D

PeO sa...

Jag kan inte annat än håla med Tokmoderaten. Efter MPs skogsmöte i min hemstad Uppsala kommer allt fler inse att dom är inte alld det dom utger sig för at vara. Samma drömmare som V t.ex vad gler arbetstid. "Vi vill ha rtt lyckligare folk" var en ledamots beskrivning av att vi skall jobba 30/35 timmar i veckan. Lyckliga och arbetslösa? Med världens högsta skatter? Intressant åxå som du noterar att S står och stampar på stället.