tisdag, oktober 05, 2010

Bra gjort Jimmie

I dag är riksdagens högtidliga öppnande och dagen till ära så hade Jimmie Åkesson klätt sig i folkdräkt. Enligt honom själv var det för att han skulle träffa kungen och ville genom att bära folkdräkt visa respekt. Han måste enligt sin egen logik varit den enda som visade kungen respekt under dagen men jag kan notera att hela den medverkande SD-klanen som drog ett löjets skimmer över sig.

Lättstött rasistisk hattsmugglare i byxa från svunnen tid....

Under ceremonin i Storkyrkan i Stockholm så inledde biskop Eva Brunne med att tala om att tusentals människor protesterade runt om i landet mot rasism. När Brunne nämnde att det inte är värdigt en troende människa att göra skillnad på människor bara för att de kommer från olika länder reste sig samtliga Sverigedemokrater upp ur bänkarna och lämnade kyrkan.

Åkesson meddelar att talet var "en tydligt en attack mot oss" eftersom demonstrationerna på Sergels torg nämndes i talet. Jag tycker det är bra att Åkersork bekänner färg och visar vilken typ av mentalitet och jargong som råder inom de främsta företrädarna för Sverigedemokraterna. Att det skulle vara en nyhet att även kyrkan känner till att Sverigedemokraternas politik syftar till att peka ut och göra skillnad på människor kan väl knappast komma som en chock, ens för Åkesson.

Sverigedemokraternas politik är uppenbart okänd för många runt om i landet Falukorv. Vi har ju till och med kunnat läsa om avhopp från partiet, efter det att en förtroendevald för partiet läste deras partiprogram. Deras närvaro i riksdagen kommer betyda att SD nu kommer att synas i sömmarna och vi kan tveklöst räkna med fler pinsamheter och klavertramp från denna illustra skara främlingsfientliga och homofoba riksdagsledamöter.

Gammelmedia på detta:
DN
/ DN2 / SvD / Aftonbladet / Expressen / Expressen2 /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Meeri Wasberg / Rasmus / Lizzie´s / Fria Tider / Magnus orerar / Mikael Andersson / Tokmoderaten / Viktor Tullgren / Signerat Kjellberg / Martin Moberg /


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

0 kommentarer.

PeO sa...

Han förnekar sig inte den gode Jimmie. Som jag tjatat om länge kommer ju SD att implodera och självdö. Fjanta runt i folkdräkt, storma ut ur kyrkan och allmänt dra ner brallorna på sig själv - precis vad vi visste skulle ske. Men vi vill ha mer, Jimmie.

Vikingadräkt och yla om att Atlantis låg i Skåne i nån sjö?